Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In urma exploziilor solare sunt expulzate in spatiu particule puternic incarcate energetic. Cand acestea intersecteaza orbita Pamantului si interactioneaza cu gazele atmosferice se formeaza aurorele Boreale sau Australe.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un agent isi face rondul pe un trotuar din centrul orasului, la un moment dat dispare, cazand intr-un canal. Dupa o jumatate de ora iese cu greu si zice: Ce bine ca nu a fost pus capacul, ca nu mai ieseam

› vrei mai mult

home : Invatamant : Institutii speciale

 

Institutii speciale

Va prezentam aici o lista cu diverse institutii speciale care au, copilul, in centrul activitatii lor. Pe langa o scurta descriere va prezentam și modalitațile prin care puteți intra in contact.

Fundatia "Copii iubesc animalele" Suntem singura organizatie non-profit din România a carei filosofie se bazeaza pe relatia de afectiune dintre copii și animale, cu toate consecintele educationale ce decurg din aceasta relatie.
Serviciul Public Specializat pentru Protectia Copilului Este o institutie publica, cu personalitate juridica, în subordinea Consiliului Judetean Ilfov, înfiintata, ca urmare a Hotarârii Guvernului României Nr. 205 / 1997, prin Hotarârea Consiliului Judetean Ilfov Nr.33/1997.
Centrul Pilot Miorita Camin-ferma pentru Tineri cu Nevoi Speciale
Asociatia Nationala pentru copii si adulti cu autism din Romaina Misiunea asociatiei este imbunatatirea vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora.
Organizatia "Salvati Copiii" COPILUL este in permanenta preocuparea organizatiei "Salvati Copiii" Romania, in familie, la scoala sau in societate copilul trebuie respectat si sprijinit.
 

Centrul Pilot Miorita

Proiect finantat de Secretariatul de Stat pentru Persoane cu Handicap


Trustul Orfelinat Ungureni este o organizatie non-guvernamentala finantata de organizatia britanica omonima, cu personalitate juridical din iunie 1991. Scopul organizatiei este umanitar pentru sprijinirea, ingrijirea,educarea copiilor si adultilor aflati in dificultate.


Inca din octombrie 1990 ne-am ocupat de copiii cu nevoi speciale rezidenti in Caminul Spital Ungureni, judetul Bacau, dezvoltand programe educationale cu spectru larg pentru a-i ajuta sa isi atinga maximul de potential fizic si psihic. in toti acesti ani am facilitat transferul in gradinite, scoli speciale si camine atelier pentru 150 de copii. Le-am urmarit pe cat posibil modul de adaptare si evolutia. Ne-a preocupat dintodeauna viitorul lor, ce se va petrece cu ei cind vor deveni adulti. Programul educational cu spectru larg cuprindea si activitati de ergoterapie de genul tesut, cusut, impletit, gatit pentru fete si pirogravura pentru baieti. in aprilie 1999 am construit o mica ferma cu gradina si cateva animale (porci, gaini, rate, curci, iepuri, capre) langa casa in care se desfasurau programele de ergoterapie si am introdus activitatile agricole in programul educational.
Copiilor le-a placut mult. Contactul cu animalele si plantele, cu pamantul a dezvoltat in ei aptitudini nebanuite si un simt al responsabilitatii. in august 1999 am selectat un grup de 10 copii care veneau la casa de dimineata, dupa micul dejun, munceau in mica ferma si in casa, luau masa de pranz la casa si plecau in Camin dupa-amiaza. Comportamentul copiilor s-a imbunatatit simtitor, viata lor a capatat un sens.

In februarie 2000 am transformat casa de activitati intr-o gospodarie, un camin pentru cei 10 copii. Am numit acest proiect "Ciobanasul” si am lucrat in parteneriat cu Caminul Spital Ungureni. Personalul de ingrijire era constituit din 8 persoane, 6 infirmiere din Camin si 2 membri ai echipei noastre de ajutor umanitar, mancarea era pregatita impreuna cu copiii din produsele Caminului in limitele alocatiei de hrana, imbunatatita cu produse din ferma.


Succesul acestui proiect, modul pozitiv in care s-au transformat cei 10 copii ne-a dat curajul sa prezentam Secretariatului de Stat pentru Persoane cu Handicap proiectul pilot "Miorita” pentru 36 de tineri cu nevoi speciale. Am semnat cu SSPH in mai 2000 o conventie prin care TOU asigura infrastructura proiectului urmand ca SSPH sa acopere cheltuielile operationale. Am achizitionat 3 hectare de pamant in comuna Parincea, judetul Bacau si am infiintat in octombrie 2000 un hectar de livada. Am construit 3 case cu cate 4 dormitoare. Fiecare casa este un camin pentru 12 tineri cu nevoi speciale.

In primavara anului 2001 infiintat si o gradina din care am realizat o productie buna de legume pe care le-am conservat pentru iarna. Ferma de animale are in prezent 100 de gaini si 3 porci. Dorim sa achizitionam si 2 vaci cu lapte. Fiecare casa are 2 adulti pe schimb, ca personal de sprijin pentru acesti tineri. Speram ca in timp, unii dintre ei sa se erijeze in personal de sprijin pentru ceilalti.

In noiembrie 2001, primii 24 de tineri s-au mutat in casele lor. Tinerii provin din CRRN Ungureni si din Centrele de plasament ale DPC Bacau. Deschiderea oficiala a avut loc in prezenta d-lui Ministru Secretar de Stat Paul Ciobanelu din partea SSPH, a d-rei Ec. Rodica Padureanu, inspector sef ISTPH Bacau, d-lui Sorin Brasoveanu, Director DPC Bacau si a d-nei Dr. Judith Darmady presedinta TOU.


De Mos Neculai am primit vizita celor 12 tineri din Centrele de Plasament din Bacau ce au optat pentru a fi transferati in acest proiect. Sunt tineri cu nevoi speciale ce au implinit 18 ani si au absolvit sau nu o scoala profesionala, nu au familii, nu au un loc de munca, nu au alt plasament decat o unitate pentru adulti. Sunt si cativa tineri ce nu fac fata scolii profesionale si prefera sa munceasca decat sa continue scoala. Am evaluat fiecare caz impreuna cu psihologii si asistentii sociali din Centrele de Plasament din Bacau.

Primele 3 luni de viata ale acestui proiect au facut obiectul unui proiect finantat de Secretariatul de Stat pentru Persoane cu Handicap, urmand a fi preluat in continuare de catre Consiliul Local Bacau. TOU va finanta activitatile legate de ferma timp de 5 ani.

Speram sa demonstram prin acest proiect ca folosind aceleasi fonduri ca si o institutie, dar oferind un cadru familial si o educatie prin munca, se va reusi recuperarea si reintegrarea acestor tineri in societatea rurala, oferindu-le siguranta unui camin si a unui loc de munca pe viata.



hai sus! : 

home : Invatamant : Institutii speciale