Cultura generala

Cea mai rapida pasare terestra este strutul, care poate alerga cu viteza de 65 km/ora.

› vrei mai mult

home : Invatamant : Institutii speciale

 

Institutii speciale

Va prezentam aici o lista cu diverse institutii speciale care au, copilul, in centrul activitatii lor. Pe langa o scurta descriere va prezentam și modalitațile prin care puteți intra in contact.

Fundatia "Copii iubesc animalele" Suntem singura organizatie non-profit din România a carei filosofie se bazeaza pe relatia de afectiune dintre copii și animale, cu toate consecintele educationale ce decurg din aceasta relatie.
Serviciul Public Specializat pentru Protectia Copilului Este o institutie publica, cu personalitate juridica, în subordinea Consiliului Judetean Ilfov, înfiintata, ca urmare a Hotarârii Guvernului României Nr. 205 / 1997, prin Hotarârea Consiliului Judetean Ilfov Nr.33/1997.
Centrul Pilot Miorita Camin-ferma pentru Tineri cu Nevoi Speciale
Asociatia Nationala pentru copii si adulti cu autism din Romaina Misiunea asociatiei este imbunatatirea vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora.
Organizatia "Salvati Copiii" COPILUL este in permanenta preocuparea organizatiei "Salvati Copiii" Romania, in familie, la scoala sau in societate copilul trebuie respectat si sprijinit.
 

Serviciul Public Specializat pentru Protecția Copilului

Aceasta institutie a fost infiintata in vederea elaborarii si realizarii politicii guvernamentale in domeniul protectiei drepturilor copilului pe baza cunoasterii exacte a realitatilor din unitatile administrativ teritoriale.

Principiul fundamental al activitatii acestui Serviciu Public Specializat este principiul OCROTIRII CU PRIORITATE A INTERESELOR SUPERIOARE ALE COPILULUI.

Activitatea serviciilor publice care ingrijesc si asigura protectia drepturilor copilului se finanteaza (conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului Romaniei Nr.12 / 2001) din:

  • contributiile obligatorii ale consiliilor locale din a caror raza teritoriala provin copilul cu handicap si cel aflat in dificultate sau persoana majora care beneficiaza de protectie in conditiile art. 19 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.26 / 1997, republicata;
  • sume alocate din bugetul Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si Adoptie;
  • venituri proprii ale judetelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti, potrivit legii;
  • sume alocate din fondul special de solidaritate sociala pentru persoanele cu handicap.


hai sus! : 

home : Invatamant : Institutii speciale

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate