Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Azi te vei plictisi, dar nu pentru mult timp. Vei apela la cel/cea mai bun/a prieten/a sa te scoata din aceasta stare de monotonie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Fructul de kiwi are in medie mai multa vitamina C decat o portocala.

› vrei mai mult

Bancul zilei

era Bula la scola si cand sa plece acasa donma lor le spuse sa alcatuiasa patru propozitii pt.maine.Bula se duce acasa si ii spune lu' masa sa-i spuna o propozitie.masa spune:"Taci ca-yi dau cu tigaia in cap"Bula o scrie si se duce si la tasu sa-l intrebe...tasu ii raspunde"Gool"
bula scrie si se duce la fratisu sa=l intrebe...fratisu ii raspune:"o ce gagici".bula scrie si se duce la sorsa sa ii spuna...sorsa ii rapunde:"un purcel mic si gras".A doua zi la scoala si il pune doamna lui sa spuna prop.Bula incepe:"taci ca-yi dau cu tigaia in cap"."gool".doamna lui ii spune ca cheama directorul daca nu spune prop."o ce gacici"spune bula.atunci doamna cheama directorul si il intreaba pe bula daca stie cine e el.Bula continue sa spuna prop.si ii spune directorului"un purcel mic si gras

› vrei mai mult

Sfaturi ca sa devii cel mai iubit copil din clasa

11 Martie 2022

elevi la scoala

Cand te uiti la filme cu copii si adolescenti ai observat ca mereu eroul este cel mai popular elev din clasa. La scoala la tine exista, desigur, un baiat sau o fata in jurul carora roiesc toti colegii si pe care toata lumea ii apreciaza.


Sa iti doresti sa fii popular este ceva perfect normal, iar pentru a deveni cel mai iubit copil din clasa trebuie doar sa fii tu insuti si, pe langa asta, sa aplici cateva metode cu care sigur nu vei da gres. Nu trebuie sa intri in conflict cu nimeni, nu trebuie sa te "lupti" pentru suprematia in ochii colegilor, ci sa fii cea mai buna varianta a ta in relatia cu ei.


Sase pasi ca sa devii cel mai iubit copil din clasa


Sa fii popular inseamna sa atragi atat simpatia colegilor, cat si pe cea a profesorilor. E mai usor de zis, decat de facut, dar nu inseamna ca e imposibil.


1. Vorbeste cu toata lumea


Ca sa fii apreciat de colegi nu trebuie sa fii, dintr-o data, cel mai bun prieten al tuturor. Dar nu strica sa te porti amical cu toata lumea, sa fii amabil/a, sa ii ajuti pe cei care au nevoie de tine. Trebuie sa fii o persoana sociabila pentru a te face placut/a, sa iti construiesti o reputatie buna si atunci si cei care nu te cunosc vor auzi lucruri pozitive despre tine si iti vor cauta compania.


2. Construieste-ti un stil propriu


Chiar daca se spune ca nu trebuie sa judeci niciodata o carte in functie de coperta, aspectul fizic este o componenta importanta a felului in care iti construiesti relatiile. Inainte de a ajunge sa cunosti pe cineva, felul in care arata iti poate starni interesul sau nu. Iar cei mai multi sunt atrasi de persoane cu un look placut, unic. Aspectul fizic nu tine doar de cum arati sau cum te imbraci, ci si de atitudine. Doi gemeni identici, spre exemplu, dar cu atitudini diferite, vor avea prieteni diferiti in jurul lor; unul va fi mai popular, altul mai putin, unul mai timid, altul mai curajos, unul mai dezinvolt, altul mai introvertit.


Stilul propriu este o combinatie intre aspect fizic, tinuta si atitudine. Nu te sfii sa porti tinute iesite din comun la scoala, atat timp cat nu incalci regulamentele interne; acestea vor deveni un statement si colegilor tai, dar si celor din alte clase, le va fi usor sa te identifice.


3. Implica-te in activitati extracuriculare


Activitatile extracuriculare poate ca ti se par „lame” sau neimportante, dar ele sunt un prilej excelent pentru a cunoaste colegi noi, pentru a socializa mai mult cu alti copii si pentru a-ti creste nivelul de popularitate. Astfel, te vei putea identifica mai usor cu anumite grupuri de colegi, ba chiar poti deveni liderul lor. Gaseste o activitate care iti starneste interesul si bucura-te de ea si de beneficiile pe care ti le aduce.


4. Fii activ/a in clasa


Uneori a fi popular nu inseamna sa te placa doar colegii, ci si profesorii. Unii se multumesc cu o reputatie rea si se fac remarcati prin glume sau fapte care ii infurie pe profi, insa si daca esti un elev activ, interesat, mereu cu raspunsurile la el ai sanse sa devii popular. Colegii care au nevoie de ajutorul tau vor dori sa va imprieteniti, profesorii te vor vorbi de bine si pe la alte clase.

elevi la scoala


Daca preferi sa fii activ/a intr-un mod care nu iti va aduce deloc bile albe la profi, poti sa faci si asta, dar pe langa simpatia colegilor pregateste-te sa suporti si consecintele.


5. Fa-ti mai multe grupuri de prieteni


Intr-o clasa se formeaza mereu „bisericute”, dar nu inseamna ca, daca vorbesti cu colegii de pe randul pe care stai in clasa, nu poti fi prieten si cu cei de la fereastra. Sa ai mai multe grupuri de prieteni inseamna sa ai mai multe optiuni; poti face parte dintr-un grup de colegi pasionati de jocuri video, poti fi amic cu un grup din care fac parte cei care prefera un anumit stil de muzica. Cu cat mai multi prieteni ai, cu atat mai bine! Nu ezita sa mai ramaneti impreuna dupa ore sau sa mergeti impreuna la un film. Socializeaza cu ei si in afara scolii, pentru a dovedi ca esti prietenos si ca iti face placere sa petreceti timp impreuna.


6. Fa-ti prietenii potriviti


Cand vrei sa fii popular/a printre colegi e bine sa ai o strategie atunci cand iti alegi prietenii. Nu inseamna ca trebuie sa iti alegi prietenii din interes, dar nu inseamna nici ca aliantele nu sunt importante, mai ales ca gimnaziul si liceul pot sa semene uneori cu niste sezoane lungi de 4 ani de Survivor! Imprieteneste-te cu colegi cu personalitati puternice si care sunt deja populari. Ei te vor ajuta sa te afli in lumina reflectoarelor pana iti vei castiga propria reputatie. Tine-te departe, pe cat posibil, de barfe si farse de joasa speta! Nu intra in cercuri in care bullying-ul este un hobby, pentru ca popularitatea pe care o vei dobandi nu va fi una pe termen lung si in niciun caz nu te vei bucura de o reputatie care sa te avantajeze.


Daca vrei sa fii iubit de colegi, nu doar popular, politetea, atitudinea prietenoasa, altruismul si empatia sunt, probabil, cele mai importante ingrediente de care ai nevoie.

Citeste si Cum pot sa imi fac prieteni la scoala
sau Cum alegem prietenii, ce inseamna prietenia

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri