Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mayasii au creat un sistem de numere in baza 20, care a fost preluat mai apoi de celelalte popoare mezoamericane, printre care si aztecii. Cifrele erau scrise ca puncte si linii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La ora de desen scolarii trebuie sa picteze o pasune si o vaca care paste pe ea. Bula la sfarsitul orei da o foaie goala. -Bula unde-i iarba? -A mancat-o vaca, doamna profesoara... -Dar vaca? -A plecat de acolo, doamna profesoara. Doar nu era sa stea pe o pasune fara iarba.

› vrei mai mult

Cum sa ma comport cu un coleg nou la scoala?

05 Mai 2022

Cum sa ma comport cu un coleg nou la scoala?

De multe ori se intampla ca in clasa ta de la scoala sa apara un coleg nou. Poate il stii deja, macar din vedere, pentru ca s-a transferat de la alta clasa ori poate este putin mai mare pentru ca repeta anul. Poate este un copil care abia a venit in scoala voastra. Oricare ar fi situata, multi nu stiu cum sa se comporte cu un coleg nou.


Iata ce este bine sa faci cand vine un elev nou in clasa:


In primul rand nu te holba la el ca la o ciudatenie, incearca sa nu il masori din cap pana in picioare intr-un mod evident. Nu uita ca este un copil ca toti ceilalti si incearca sa te gandesti cum te-ai simti tu daca ai fi, dintr-o data, copilul nou dintr-o clasa cu multe perechi de ochi atintite catre tine.


Saluta-ti noul coleg, pentru a-l face sa se simta binevenit. In functie de ceea ce iti transmite comportamentul sau, incearca sa incepi o conversatie. Nu e deloc complicat: intreaba de unde vine, daca are un animal de companie, daca are frati/surori, daca ii place un anumit sport, un anumit gen de muzica. Toate aceste subiecte pot da startul unei conversatii placute si vor ajuta pe toata lumea sa e simta mai confortabil.


Imprieteniti-va pe retelele de socializare daca aveti conturi sau include-l in grupul de WhatsApp al clasei, pentru a-l ajuta sa se integreze mai usor si pentru a nu trai cu impresia ca toata lumea va discuta despre el acolo.


Ofera-te sa ii arati unde este toaleta, unde este cancelaria, unde este biblioteca scolii sau sala de sport, chiar si cabinetul medical.


Nu puteti deveni prieteni din prima, dar incearca sa vorbesti cat poti de des cu colegul cel nou si indeamna-i si pe alti colegi sa o faca. Nimic nu e mai rau decat sa fii singurul cu care nu vorbeste nimeni intr-un grup atat de mare, cum este o clasa a scoala.


Daca este nou in oras, ii poti povesti despre lucruri si locuri care l-ar putea interesa.


Daca observi la el lucruri interesante, nu ezita sa ii faci un compliment; pentru el poate fi foarte important sa ii scoti in evidenta o calitate.


Nu insista prea mult daca este evident ca noul coleg este foarte timid. Da-i timp sa se adapteze la voi in clasa si evita sa ii pui etichete care ar putea fi jignitoare sau pur si simplu incorecte.


In situatia in care colegul cel nou a ajuns la voi in clasa pentru ca repeta anul, evita remarcile rautacioase pe acest subiect; nu stii care este motivul pentru care a ajuns in aceasta situatie.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:


Colegii sunt rai cu mine la scoala


Sfaturi ca sa devii cel mai iubit copil din clasa


Cum pot sa imi fac prieteni la scoala


Redactia clopotel.ro



Inapoi la lista de stiri