Sarbatori amuzante in luna ianuarie. Incepem anul cu ziua statului degeaba si ziua de-a-ndoaselea

4 ianuarie 2023, 13:25

Sarbatori amuzante in luna ianuarie

Multi cred ca asa cum incepi anul va fi si in urmatoarele 12 luni. Asa ca ar fi bine sa te distrezi de cate ori ai ocazia, iar calendarul international al sarbatorilor amuzante este destul de generos. Avem, desigur, si cateva sarbatori importante in ianuarie, dar sa le luam pe rand.

Ziua de 3 ianuarie este Ziua internationala a Somnului. Nici nu e de mirare, avand in vedere ca toata lumea vine dupa petrecerile de Anul Nou si poate fi destul de greu sa iti reglezi „fusul orar”. Asa ca pare chiar logic ca la inceput de an sa avem o zi a somnului, nu-i asa?

Luna ianuarie are si mai multe sarbatori internationale „delicioase”: pe 12 ianuarie - Ziua Martipanului, 15 ianuarie - Ziua Inghetatei cu capsuni, 27 ianuarie - Ziua prajiturilor din ciocolata, 30 ianuarie - Ziua croasantului. Asa ca pofticiosii sau cei care iubesc dulciurile pot sarbatori in voie in aceasta perioada, fara sa se simta vinovati.

16 ianuarie - Ziua statului degeaba

Ai nevoie de o scuza sa lenevesti? O poti face in mod festiv pe 16 ianuarie, cand e „pacat” sa incalci traditia si sa faci ceva, desi toata lumea sarbatoreste Ziua Internationala a statului degeaba.

Iti plac animalele? Veveritele se numara printre favoritele tale, cu mutrita lor simpatica si cu coada lor stufoasa? Pe 21 ianuarie este ziua lor, asa ca ai toate motivele sa te uiti toata ziua la filmulete simpatice cu veverite, sa porti un tricou cu veverite sau sa mergi intr-un parc in care stii ca isi fac veacul si sa le hranesti si sa le fotografiezi.

31 ianuarie - Ziua „de-a-ndoaselea”

E ziua in care poti face totul pe dos daca asa ai chef si sa pretinzi ca sarbatoresti. Vrei sa mergi cu spatele? Sarbatoresti! Vrei sa iti pui hainele pe dos? Sarbatoresti! Vrei sa vorbesti sau sa scrii de la coada la cap? Ai ghicit: sarbatoresti! Daca stai sa te gandesti, o astfel de zi e chiar o provocare si poate fi chiar distractiva, asa ca poate iti convingi cativa prieteni sa va amuzati impreuna.

Sarbatori importante in luna ianuarie

Pe langa distractie, calendarul lunii ianuarie include si sarbatori importante, religioase si legale. Anul incepe cu o zi de mare sarbatoare, Sfatul Vasile, chiar pe data de 1.

Pe 6 ianuarie avem in calendarul ortodox Boboteaza, ziua in care se sfintesc apele, iar pe 7 ianuarie sarbatorim in fiecare an Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care isi sarbatoresc onomastica in jur de 2 milioane de romani. Pe data de 30 ianuarie este sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi, una foarte respectata printre crestinii ortodocsi.

Ziua de 24 Ianuarie este sarbatoare legala in Romania. Ziua Unirii Principatelor Romane, sau „Mica Unire” este zi libera de la stat pentru elevi, profesori si angajati. Cum anul acesta pica intr-o zi de marti, ziua de luni, 23 ianuarie a fost deja declarata libera de Guvern, asa ca avem un motiv in plus de bucurie: nici bine nu va fi inceput scoala, ca vom avea parte de o minivacanta!

Citeste si articolele de mai jos despre sarbatori amuzante:

Sarbatori amuzante in luna decembrie. Ce sarbatorim fix odata cu Craciunul
Sarbatori amuzante in noiembrie. Stiai ca exista o zi a statului degeaba?
Sarbatori amuzante si importante in luna octombrie
Sarbatori amuzante si importante in luna septembrie
Sarbatori amuzante sau importante in luna august
Sarbatori amuzante in iulie. Incepem luna cu Ziua-internationala a bancurilor
Sarbatori amuzante in luna iunie. In luna copiilor gogosile au o zi speciala numai a lor
Sarbatori amuzante in luna mai. Cand avem Ziua fara pantaloni si Ziua memoriala a ciorapilor pierduti
1 Aprilie e Ziua Pacalelilor. Ce alte sarbatori amuzante mai avem luna aceasta
Zile internationale amuzante in luna martie
Zile internationale amuzante in luna februarie

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea, ai putea sa devansezi o parte din intalnirile tale si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa citesti o carte SF sau sa vizionezi un film de actiune.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Organismul uman este mult mai sensibil la frig decat la cald. Numarul receptorilor tegumentari pentru temperaturile joase (corpusculii Krause) este mult mai mare (250.000) fata de receptorii pentru "cald" (corpusculii Ruffini - 30.000).

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Taticule, exista soricei de mare?
-Nu, puisor!
-Atunci cu ce se hranesc pisicile de mare?

› vrei mai mult