Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Bananierul este numit in Orient "Arborele paradisului".

› vrei mai mult

Bancul zilei

O fetita merge pe strada cu o sticla de suc in mana, se apropie de un politist si ii spune:
-Domnule, va rog, ma ajutati sa deschid sticla?
La care politistul bate in sticla si spune:
-Deschideti, politia!

› vrei mai mult

Ce sa scriu in primul meu jurnal - 20 de idei

18 Octombrie 2021

Jurnalul meu


Ai hotarat sa incepi sa tii un jurnal pentru a scrie acolo ce iti trece prin cap, lucruri pe care vrei sa ti le amintesti mai tarziu sau lucruri pe care simti ca nu le poti discuta cu altii? Ti-ai cumparat deja un jurnal cu cheita sau ai un simplu caiet pe care vrei sa il transformi in confidentul tau in perioada copilariei si a adolescentei, dar nu stii de unde sa incepi? E perfect normal.


Ce poti scrie in jurnalul tau


Intr-un jurnal poti scrie tot ce gandesti si ce simti. Toata lumea o sa iti spuna asta, insa nu e chiar usor, mai ales la inceput. Asa ca am pregatit 20 de idei de la care poti porni:


1.  Ce s-a intamplat la scoala in ziua respectiva. Poate ceva despre unul dintre colegii tai, o cearta, o noua prietenie. 


2.  O persoana pe care ai cunoscut-o si cu care te-ai imprietenit. Poti sa scrii parerea ta despre ea, iar dupa o perioada mai lunga, vei vedea daca ti-ai schimbat-o sau nu.


3.  Ce desen animat, serial sau program urmaresti la televizor. Cum ti se par personajele sau povestea. Daca mai e cineva de acord sau nu cu tine.


4.  Lucruri pe care ai vrea sa ti le cumpere parintii, dar ei nu sunt de acord. Apoi mai gandeste-te o data daca ai sau nu intr-adevar nevoie de ele.


5.  O persoana pe care o placi foarte mult. Ce te face sa simti? Fericire, poate tristete uneori, emotii, liniste, etc.


6.  Ce animal de companie ti-ai dori. Poti face o lista cu animalele tale preferate si care ar fi cel mai potrivit pentru tine.


7.  Versuri din melodii sau poezii care te-au facut sa te simti inteles, care parca au fost scrise pentru tine sau situatia ta. 


8.  Ce trupa/cantaret ai descoperit recent si sunt pe gustul tau, de ce iti place, de ce pe unii dintre artistii preferati ii consideri chiar niste modele.


9.  Poate a inceput sa te pasioneze bucataria si ai incercat sa prepari tu un fel de mancare. Poti sa scrii cum te-ai simtit in timp ce gateai sau daca ai facut vreo boacana.


10. Ce carti ai citit in ultimul timp. Poti scrie de ce iti plac mai mult cartile pe care alegi tu sa le citesti decat cele care trebuie citite pentru scoala, sau ce carte din lista de lecturi obligatorii ai evitat, iar apoi ti-a parut rau ca ai facut-o.


11.  Cum ti se pare la scoala, daca profesorii sunt pe gustul tau si daca stiu sa explice pe intelesul tau; daca ti-ar placea sa aiba un alt stil de predare, daca sunt de treaba sau, din contra, daca te fac sa te simti inconfortabil si de ce.


12.  Daca practici un sport, poti scrie despre cum sunt antrenamentele, atmosfera in randul colegilor sau despre alti sportivi pe care ii urmaresti cu interes.


13.  O excursie in care ai fost cu clasa sau parintii. Ce ai vazut in locul respectiv. Ce ti-a placut, ce nu ti-a placut, ce ai facut cu colegii si colegele, momente amuzante sau care, dimpotriva, te-au speriat. 


14.  Cum a fost primul tau sarut sau cum iti imaginezi ca va fi, atunci cand ai ajuns la varsta la care stii deja ce sunt fluturii in stomac.


15.  Cum ti se pare scoala online, ce a schimbat ea in bine sau in rau.


16.  Locul preferat pentru vacante. Mare, munte sau un simplu oras in care nu ai mai fost.


17.  Ce cadouri ai vrea sa primesti de Craciun, sau de ziua ta. 


18. Ce faci in timpul liber cu prietenii, ce ai povestit cu ei si te-a intrigat, suparat sau bucurat peste masura. 


19. Poti lipi niste poze pe care le-ai facut sau gasit prin casa si sa le descrii sau sa scrii orice vrei tu legat de ele.


20. O lista cu ce activitati ai vrea sa practici pana la o anumita varsta. O poti reinnoi oricand.

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri