Grupul LEGO dezvaluie noua generatie LEGO Friends

31 octombrie 2022, 11:41

  • 3 din 4 copii simt ca nu sunt suficiente jucarii care îi reprezinta

  • Personajele actualizate LEGO® Friends sunt mult mai reprezentative pentru lumea în care traiesc copiii din zilele noastre, bazata pe inclusivitate de gen, cultura, etnie, particularitati fizice si abilitati, dizabilitati neobservabile si neurodivergente

  • Povestea trateaza momentele pozitive si negative dintr-o prietenie, în timp ce personajele depasesc provocari, obstacole si diferente întâlnite în societatea moderna 

LEGO Friends
Cele opt personaje principale ale noului LEGO® Friends

La 10 ani de la lansarea LEGO® Friends, Grupul LEGO a reinventat Universul Friends prin introducerea unor noi personaje diverse, astfel încât mai multi copii sa se regaseasca în timpul jocului. Aceasta noua generatie este conceputa cu scopul de a celebra prieteniile diverse din lumea moderna.

Grupul LEGO apreciaza impresiile copiilor, de aceea noua generatie LEGO Friends include concepte rezultate în urma testelor realizate de copii, dar si în urma cercetarilor sau a feedback-ului din cadrul scrisorilor primite de companie. În concluzie, copiii îsi doresc ca atât ei, cât si prietenii si familiile lor sa fie reprezentanti mai autentic.  

Noul univers plin de personaje autentice, interesante, pasionate si diverse include un numar mai mare de tonuri ale pielii, culturi, dizabilitati fizice vizibile sau nu si neurodiversitate. Noile seturi si serii vor include personaje cu diferente la nivelul membrelor, Sindromul Down, anxietate, vitiligo si un câine cu scaun rulant. Noii prieteni îsi unesc fortele pentru a depasi provocarile moderne cu care se confrunta, pasiunile, obstacolele si diferentele, toate în timp ce leaga o prietenie.

În cadrul Grupului LEGO întelegem nevoia copiilor de a întâlni personaje care se aseamana persoanelor pe care le  întâlnesc în viata reala.” spune Tracie Chiarella, Head of Product, LEGO® Friends în cadrul LEGO Group. „Produsele noastre sunt într-o continua dezvoltare, astfel încât sa reflecte într-un mod cât mai realist societatea de astazi. De aceea, suntem mândri sa lansam aceasta noua generatie LEGO Friends. Încurajam copiii sa descopere noul univers LEGO Friends atât din punct de vedere al produselor, dar si din punct de vedere al continutului pe care îl vom lansa în 2023, ca o reflexie a propriilor prietenii, prin autenticitatea personajelor. Am ales sa dezvoltam universul LEGO Friends si show-ul TV , pentru mai multa inclusivitate, oferind astfel copiilor si parintilor instrumentele necesare pentru a întelege prietenia si emotiile aferente, în timp ce se dezvolta si învata.” 

Rolul Universului LEGO Friends actualizat este sa ajute copiii sa devina prieteni mai buni atât cu ei însisi, cât si cu ceilalti, oferind totodata oportunitati de dezvoltare emotionala si sociala prin joaca si ajutându-i sa înteleaga mai bine individualitatea, diversitatea si lumea moderna.

Pe lânga cercetarile si rezultatele obtinute în urma testelor realizate de copii dar si din scrisorile de la acestia, revizuite de designeri, Grupul LEGO a dezvaluit si cercetari recente care scot în evidenta nevoia copiilor de a fi reprezentati.

Studiul LEGO Play Well 2022* a dezvaluit o nevoie semnificativa pentru o reprezentare mai amanuntita în timpul jocului dar si nevoia unei discutii mai ample cu privire la diversitate.  Conform studiului,  parintii (97%) considera ca discutia despre particularitatile fiecaruia este importanta, în special despre sanatatea mintala (91%), dizabilitatile fizice (82%) si cele mintale (81%) si etnie (75%). Mai mult, parintii (84%) considera ca joaca si jucariile pot avea un rol important în educarea copiilor cu privire la diversitate.

Cercetarea a dezvaluit si faptul ca 3 din 4 (73%) copii simt ca nu sunt suficiente jucarii cu personaje care sa îi reprezinte, iar 8 din 10 copii (80%) si-ar dori sa existe mai multe jocuri cu personaje care sa li se asemene. Mai mult de atât, copiii îsi doresc o lume mai corecta, mai echitabila, 9 din 10 (91%) spunând ca le pasa ca toata lumea sa fie tratata în mod egal.

Grupul LEGO vrea ca cei mici, din întreaga lume, sa experimenteze întregul univers Friends ca fiind reprezentativ pentru lumea reala, atât din perspectiva produselor, cât si a continutului. Astfel, povestile serialului LEGO Friends TV au fost reîmprospatate, în colaborare cu Institutul Geena Davis**, dezvoltând povestile personajelor pentru fi  incluzive si pentru a reflecta într-un mod autentic dificultatile si experientele cu care se confrunta copiii astazi, inclusiv provocarile prieteniilor.

Noile seturi LEGO Friends vor fi disponibile începând cu 1 ianuarie 2023, în timp ce un episod special LEGO Friends TV urmeaza sa fie difuzat în februarie 2023, dând startul noului serial.

Lista a produselor lansate:

41724 Paisley’s House

41727 Dog Rescue Center

41728 Heartlake Downtown Diner

41730 Autumn’s House

41731 Heartlake International School


Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

Ce stii despre Lego? Iata cateva lucruri pe care poate nu le-ai aflat!
Grupul LEGO sarbatoreste 90 de ani de creativitate si joaca

Vedetele fotbalului, Thierry Henry si Marcus Rashford MBE, testeaza noul set LEGO Ideas Football Table

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarmam si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare lego uman a fost organizat pe 24 iulie 1999, de 34 309 oameni. Ei s-au adunat la Stadionul National din Jamor, Lisabona, Portugalia, pentru a crea logo-ul portughez de la Euro 2004.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un tren ce mergea de la Cluj la Bucuresti, in acelasi compartiment
erau o doamna mai in virsta cu fiica ei. Linga tinara fata statea un domn
mai in virsta, iar in partea opusa stateau doi tineri, un oltean si un
ardelean. Tot timpul calatoriei, tinarul oltean i-a facut complimente fetei.
La un moment dat, trenul intra in tunel. In acel moment, se aude un sarut
prelung si o lovitura de palma. Dupa ce trenul iese din tunel, fiecare se
gindeste:
Doamna in virsta: "Timpitul asta de bosorog a incercat sa ma sarute, dar
din gresala a sarutat-o pe fiica mea si ea la pocnit."
Domnul in virsta: "Timpitii astia tineri au incercat sa o sarute pe asta
mica si au luat-o peste gura."
Olteanul: "Zapacitul asta de ardelean a incercat sa sarute fata, ea a
crezut ca sunt eu si mi-a traznit una."
Ardeleanul: "Abia astept sa mai prind un tunel, sa mai imit o data
zgomotul! unui sarut si sa ii mai ard o palma la olteanu' asta, ca asa ma
enerveaza moaca lui de numa'.

› vrei mai mult