Grupul LEGO sarbatoreste 90 de ani de creativitate si joaca

10 august 2022, 12:47

Grupul LEGO sarbatoreste cea de a 90-a Aniversare prin lansarea unei invitatii directe la joaca, cu ocazia ’World Play Day’, rezultatele unor studii recente indicand ca mai mult de 80% din familii vor mai multa joaca în viata de zi cu zi

 LEGO

Grupul LEGO sarbatoreste noua decenii de creativitate, în care a ajutat copiii sa îsi atinga adevaratul potential prin joaca, cu ajutorul caramizilor LEGO®. Pentru a marca aceasta ocazie, brandul va fi gazda primei editii World Play Day – o zi plina cu evenimente la nivel global cu joaca, colaborari si surprize menite sa ajute familiile si comunitatile sa se joace mai mult. 

Din momentul în care Ole Kirk Kristiansen, un tanar tamplar danez, si-a folosit uneltele pentru a construi prima masina din lemn în 1932, acesta s-a concentrat pe realizarea de jucarii de înalta calitate, care sa-i ajute pe copii sa învete mai multe despre lumea înconjuratoare si sa dezvolte abilitati conexe. El a numit compania “LEGO”, prescurtare de la “Leg Godt”, însemnand “Play Well” în daneza. Misiunea producatorului de jucarii este si în ziua de azi aceea de a sprijini învatarea distractiva prin joaca. 

În micul sau atelier din Billund, Danemarca, Ole a sculptat manual o colectie de vehicule, ratuste si yoyo-uri, iar ulterior a început sa experimenteze cu caramizi din plastic. Fiul sau, Godtfred, a adaugat pe spatele caramizilor cateva tuburi de dimensiuni mici pentru a asigura stabilitatea constructiilor, lansand oficial sistemul de interconectare, folosit si astazi. Caramida LEGO®, care ofera posibilitati creative nelimitate de constructie a aparut în 1958.

De la începuturile sale, caramida emblematica LEGO a fost utilizata în peste 18,000 de seturi LEGO si a inspirat milioane de copii si fani sa se joace si sa creeze. I-a ajutat sa îsi perfectioneze abilitatile de inginerie cu LEGO® Technic, sa învete despre roboti si programare cu LEGO® MINDSTORMS®, sa descopere prietenia si aventura, lumea reala sau fantastica cu LEGO® Friends sau LEGO® NINJAGO®. Totodata, fanii au explorat noi locuri de joaca digitale cu cele peste 85 de jocuri pentru mobil si console, si au avut sansa sa proiecteze unele din cele mai populare seturi ale brandului prin platforma LEGO® Ideas. Caramida LEGO a fost chiar în centrul atentiei la Hollywood, în filmul THE LEGO MOVIE™.

Dupa nouazeci de ani în care a inspirat nenumarate ore de joaca, brandul dedica aceasta aniversare familiilor, ajutandu-le sa gaseasca un moment de joaca în decursul unei zile, întrucat studiile demonstreaza ca numeroase familii considera ca nu se joaca suficient. 

Puterea Jocului

Noul studiu LEGO Play Well 2022 a intervievat 55,000 de parinti si copii din 30 de tari si demonstreaza ca desi joaca poate schimba viata si poate aduce oamenii mai aproape unii de altii, în zilele noastre familiile gasesc cu greu timp pentru a prioritiza aceasta activitate.

O mare parte a parintilor considera ca joaca îi ajuta pe copii sa dezvolte abilitati pe termen lung, precum creativitatea (93%), comunicarea (92%), abilitatile de solutionare a problemelor (92%) si încrederea în sine (91%). De asemenea, joaca poate contribui si la fericirea familiei, consolidand legaturile dintre membrii familiei si bunastarea acestora, potrivit opiniei a 95% dintre parinti.

În ciuda numeroaselor beneficii pe care le confera joaca, mai multe familii considera ca nu se bucura complet de aceasta activitate – majoritatea copiilor (82%) îsi doresc sa se joace mai mult, în timp ce o treime dintre parinti (34%) considera ca familia lor nu petrece suficient timp împreuna jucandu-se. Responsabilitatile de zi cu zi precum lucratul peste program (31%), activitatile casnice (28%) sau simpla idee de a nu avea suficient timp (32%) sunt cele mai mari piedici în ceea ce priveste joaca în familie, potrivit parintilor care au participat la studiu.

Mitchel Resnick, Profesor de Cercetare în domeniul Învatarii în cadrul MIT Media Lab spune “Putina joaca poate fi extrem de benefica. Cand copiii sunt entuziasmati de activitatile din timpul zilei - realizarea unui fort din paturi si perne în dormitor, realizarea unui instrument muzical din oale si linguri în bucatarie, inventarea unei povesti fantastice alaturi de unul din parinti sau de un frate în autobuz - acestia învata sa gandeasca creativ si sa lucreze în echipa, abilitati esentiale pentru toata lumea în ziua de azi.”

World Play Day

De la provocari de 90 de secunde, pana la jocuri care dureaza doar cateva minute, Grupul LEGO si Fundatia LEGO au pregatit jocuri perfecte pentru programul oricarei familii, însa World Play Day reprezinta cea mai mare invitatie la joaca lansata de companie pana acum. Lista de activitati este plina de inspiratie pentru a ajuta familiile si comunitatile sa gaseasca un moment de bucurie, rapid si simplu, indiferent de varsta, locatia sau interesele acestora.

Cand strabunicul meu a fondat compania, acum 90 de ani, a constientizat faptul ca joaca poate schimba vietile copiilor – joaca uneste familiile si îi ajuta pe copii sa dezvolte abilitati care le permit sa îsi atinga adevaratul potential. El a avut doar un mic atelier, dar a avut ambitii mari, de a se asigura ca un numar cat mai mare de copii pot experimenta beneficiile aduse de joaca.”, spune Thomas Kirk Kristiansen, Presedintele Grupului LEGO.Fie ca ne aflam în 1932, 2022 sau la cea de-a 100-a aniversare a noastra în 2032, ne-am straduit si ne vom stradui mereu sa ducem mai departe mostenirea lui Ole, ajutand toate familiile, oriunde s-ar afla în lume, sa se joace într-un mod placut.l”, a continuat Thomas.

 

Alaturati-va distractiei

Pe 10 august, festivitatile vor include:

  • Deshiderea unui nou spatiu de joaca în West Harlem, inspirat din ideile copiilor din zona pentru a aduce mai multa joaca în comunitatea lor, spatiu conceput si adus la viata pe timpul verii de catre artistul vizionar Hebru Brantley.

  • Inspirarea familiilor cu 24 de ore de idei de joaca interesante, competitii de construit si testul “Tu ce caramida esti?”, disponibile pe LEGO.com, pe canalele de social media ale LEGO si pe LEGO Life.

  • Recrutarea unor personalitati celebre si a unor creatori de renume mondial, printre care cantareata si compozitoarea premiata Alicia Keys, legenda fotbalului Thierry Henry, jucatorul profesionist de jocuri video, Loserfruit, artistul vizonar Ruohan Wang, inventatorul pionier Simone Giertz, celebrul bucatar Yotam Ottolenghi si DJ-ul international de muzica dance si fashion icon, Peggy Gou, pentru a le reaminti oamenilor cat de simpla si distractiva poate fi joaca, atunci cand exista provocari interesante.

  • Familiile si fanii sunt asteptati în magazinele LEGO care au fost transformate în locuri de joaca, cu activitati de constructie distractive, cadouri cu tematica aniversara si zone de expunere pentru creatiile care urmeaza sa fie prezentate.

  • Magazinul recent extins din Piata Leicester din Londra se va redeschide pe 10 august cu un eveniment plin de joaca, devenind cel mai mare magazin LEGO din lume

  • Colaborarea cu adidas pentru a aduce joaca pe strazile din Londra, New York si Berlin prin preluari interesante si ludice ale magazinelor flagship.

  • Invitarea oaspetilor din parcurile* LEGOLAND sa participe la „Play YOUR Way”, un concept prin care experimenteaza cinci tipuri diferite de activitati de joaca si colecteaza insigne în timp ce exploreaza LEGOLAND

  • Ilustrarea abilitatilor copiilor de a transforma momentele banale în aventuri jucause, oferind inspiratie pentru a ajuta parintii sa faca acelasi lucru, ca parte a miscarii Fundatiei LEGO, #PlayPledge.

  • Dezvaluirea un tort aniversar LEGO format din 94.128 de piese si invitarea fanilor de toate varstele sa experimenteze o lume plina de activitati de învatare prin joaca la LEGO House din Billund, Danemarca.

Urmariti hashtag-ul #LEGO90years sau vizitati LEGO.com/90-Years-Of-Play pentru a va alatura distractiei

*Parcurile LEGOLAND care participa la activitati includ: S.U.A.: Florida, California si New York, Danemarca: Billund, Marea Britanie: Windsor, Japonia: Nagoya si Germania: Günzburg.

Cladim un Viitor Mai Bun

Ultimele noua decenii au demonstrat cat de importanta este joaca pentru toti copiii. Acesta este motivul pentru care 25% din dividendele Grupului LEGO apartin Fundatiei LEGO, oferind milioanelor de copii sansa de a se juca si de a învata, inclusiv celor care sunt dezavantajati si afectati de crize. Anul trecut, Fundatia LEGO a alocat peste 440 de milioane de dolari pentru a ajuta copiii din întreaga lume sa-si atinga adevaratul potential prin joaca.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Din 11 inventii patentate de Nikola Tesla, pentru industria hidroenergetica, azi sunt in folosinta 9 dintre ele, neschimbate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O fetita de 5 ani :
- Mamico , atunci cand o sa fiu mare o sa am si eu un sot ?
- Sigur , draga mami .
- Si daca n-o sa fiu fata cuminte ?
- Atunci o sa ai mai multi

› vrei mai mult