Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Doua rosii se plimbau pe strada. deodata, pe una o calca o masina, la care cealalta zice:
- Ete, fleosc!

› vrei mai mult

Cultura generala

Vlad Draculea sau Dracul este cunoscut din cauza pedepsei sale preferate, trasul in teapa, de aici i s-a tras si numele de Vlad Tepes.

› vrei mai mult

Ce stii despre Lego? Iata cateva lucruri pe care poate nu le-ai aflat!

23 septembrie 2022, 11:09

LEGO

LEGO este mai mult decat un joc, este o istorie. De 90 de ani generatii intregi de copii au fost fascinate de caramizile din care poti construi o multime de lucruri interesante. Si, in istoria sa de aproape un secol, jocurile LEGO au adunat in jurul lor familii intregi, curioase si determinate sa petreaca timp de calitate impreuna.

Micile piese colare din plastic au ajutat milioane de copii sa isi puna la treaba imaginatia si creativitatea, sa invete sa manuiasca obiecte mici si sa le puna impreuna dandu-le viata.

Curiozitati despre LEGO

Iata cateva lucruri pe care poate nu le stiai despre jocurile LEGO, chiar daca esti sau ai fost fan:

LEGO produce mai multe cauciucuri decat Goodyear, un producator de pneuri pentru masini adevarate. LEGO produce in medie 318 milioane de mini cauciucuri, adica aproximativ 870.000 pe zi.

• Poti crea propriul set LEGO. Nu, nu la tine acasa, ci daca le dai o idee care primeste 10.000 de like-uri, compania va analiza proiectul si posibilitatea de a crea un set care va ajunge pe rafturile cu jucarii.

• Figurinele au fost introduse in 1975 in jocurile LEGO, iar motivul pentru care au fost galbene este acela ca producatorii au considerat ca este o culoare neutra. In ziua de azi, figurinele au deja si alte culori ale „pielii”.

• Piesele LEGO nu sunt adorate doar de copii, ci si de adulti. Dovada e faptul ca multi artisti creeaza opere din piese LEGO.

• Cel mai mare si mai scump set LEGO vine din universul Star Wars. Acesta contine 7451 de piese si costa in jur de 800 de dolari.

• Exista o casa construita integral din piese LEGO si care este chiar functionala. Cel care a pus in practica aceasta idee a folosit peste 3 milioane de piese, inclusiv pentru a construi o toaleta functionala, un dus si un pat foarte inconfortabil.

• Cel mai inalt turn LEGO din lume contine peste 500.000 de mini caramizi. Are peste 34 de metri inaltime si a intrat in cartea recordurilor.

• Fiecare piesa LEGO are in interior un numar, care corespunde mulajului dupa care a fost realizata. Astfel, daca exista anumite defecte, cei de la LEGO pot verifica imediat de unde vine problema.

• Un copil a creat o imprimanta braille din piese LEGO.

• Numele LEGO a luat nastere prin alaturarea primelor doua litere din cuvintele daneze „leg” si „godt”, care alaturate inseamna „joaca-te bine”.

• In lume exista peste 400 de miliarde de piese LEGO. Daca le-ai prinde intre ele pe verticala, turnul ar avea 3.839.999 km inaltime, adica de 10 ori distanta dintre Terra si Luna.

O piesa LEGO poate rezista unei forte de pana la 4.240 Newtoni.

Iti recomandam sa citesti si articolul de mai jos:

Ce stii despre Mica Unire din 24 ianuarie 1859?

Sau sa parcurgi testul: Ce stii despre fluturi?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel