Cinci idei de jocuri in aer liber

23 iunie 2022, 13:19

jocuri in aer liber

Vacanta mare e in toi, asa ca putem sa ne jucam dupa bunul plac. Cum zilele sunt lungi si frumoase vara, ar fi si pacat sa nu profitam si sa petrecem cat mai mult timp in aer liber.

Iata cateva jocuri in aer liber care dau culoare zilelor de vacanta pe care le vom putea petrece cu prietenii.

Ascunsa este un joc care presupune ca cineva sa numere cu ochii inchisi, iar restul participantilor la joc sa se piteasca. Cand se termina numaratoarea incepe cautarea pe dupa masini, pomi, colturi de bloc, iar primul care va fi descoperit va fi la rand sa numere si sa caute in runda urmatoare. Este un joc cu care au crescut o multime de generatii de copii si implica imaginatie si abilitatea de a gasi solutii rapid.

Leapsa” este tot un joc despre care parintii tai iti pot povesti cu siguranta ore in sir. Inainte sa existe tablete si telefoane inteligente, copiii petreceau foarte mult timp afara si se jucau tot felul de jocuri distractive. Leapsa incepe cu un concurent care se afla in postura de a-i prinde pe ceilalti, iar cel pe care reuseste sa il atinga primul ii va lua locul. Leapsa poate fi simpla, poate fi pe cocotate (daca te cateri rapid pe ceva, se considera ca esti la adapost), pe ouate (daca te ghemuiesti rapid inainte de a fi atins, ai imunitate) si cate si mai cate variante.

Tarile” este un joc pentru care aveti nevoie de o creta cu care sa desenati un cerc; acesta va imparti in tot atatea parti cati jucatori sunt. Unul dintre jucatori se pozitioneaza cu o minge in centrul cercului si rosteste refrenul „sa traga, sa traga mata de coada si magarul de urechi tara cu numele...” si apoi arunca mingea cat poate de sus. Acel jucator care si-a ales sa reprezinta tara strigata trebuie sa prinda mingea si apoi sa fuga cu ea dupa ceilalti jucatori, care trebuie sa fuga cat mai departe pana in momentul in care prinde mingea.

Tara, tara vrem ostasi” se joaca tot pe echipe si este nevoie de ceva mai multi copii. Jucatorii se insira de-o parte si de alta tinandu-se de mana si striga pe rand ”tara, tara, vrem ostasi”; din partea cealalta li se raspunde ”pe cine?”, iar apoi se alege un jucator din echipa adversa. Acesta va alerga spre lantul uman al oponentilor si daca nu reuseste sa il rup, va ramane in acea echipa; daca, din contra, reuseste sa treaca printre mainile celorlalti, va avea dreptul sa aleaga unul dintre cei doi jucatori pe care i-a invins.

"Sotronul" este un joc popular care se poate juca oriunde. Trebuie sa sari pe niste figuri geometrice care de regula sunt desenate cu creta pe asfalt. Aceste figuri geometrice au un numar in interiorul lor. Primul jucator care parcurge tot traseul fara greseala, castiga. Descopera regulile jocului aici.

sotron

Optiuni interesante de jocuri in aer liber sunt, desigur, cam toate sporturile de echipa, fie ca vorbim despre fotbal, volei sau baschet. Daca nu exista prea multi participanti, se poate juca foarte bine tenis sau badminton, la simplu sau la dublu. Nu doar ca vei petrece timp de calitate cu prietenii, dar vei face si miscare, ceea ce este binevenit.

Jocurile in aer liber sunt cel mai placut mod de a-ti petrece zilele de vara, fie ca mergi intr-un parc sau la strand ori piscina, fie ca ramai in apropierea blocului in care locuiesti.

Iti recomandam sa citesti si articoluld e mai jos:

Jocuri fara contact fizic care asigura o distractie pe cinste

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche bucata de guma de mestecat are 9000 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea orei fixe: sa fixezi ceasul dupa radio si sa il uiti acolo!!!

› vrei mai mult