Jocuri fara contact fizic care asigura o distractie pe cinste

12 martie 2021, 10:46

Jocuri fara contact fizic
Distanta sociala si te tine departe de prietenii tai si ai vrea sa gasesti o cale de a petrece timp impreuna, dar in acelasi timp sa respecti distanta impusa? Noua normalitate presupune sa uitam de grupuri numeroase si de toate acele lucruri care garanteaza distractia. Indiferent ca te afli in exterior sau in interior grupul maxim de oameni cu care poti interactiona nu poate depasi sase persoane, dar poate ca asta nu e veste chiar atat de rea. Mai jos iti propunem o serie de jocuri distractive care pot fi jucate intr-un grup de sase persoane si cu ajutorul carora distractia (dar si distanta) e garantata!

 

Jocuri de exterior

 

1. Simon spune

 

Simon zice e un joc distractiv perfect pentru un grup de sase persoane. Acest joc asigura respectarea distantei intre voi dar va si garanteaza o distractie pe cinste!

 

Va trebui sa alegeti o persoana din grup care sa fie Simon. El va da insctructiuni grupului, incepand de la sarcini simple, cum ar fi sa sara pe loc, sa-si atinga nasul sau cotul sau sa se invarteasca. Fiecare actiune, trebuie sa fie precedata de fraza Simon spune, altfel instructiunea nu este considerata valida si jucatorii nu sunt obligati sa o indeplineasca.

Daca Simon da o instructiune invalida si ceilalti o indeplinesc, vor fi eliminati. Asa continua jocul pana ramane doar un jucator si el va fi urmatorul Simon.

Simon poate folosi tot felul de trucuri pentru a-i impiedica pe ceilalti sa indeplineasca sarcinile si sa fie eliminati: le poate da citeva sarcini valide si apoi brusc una sau mai multe invalide sau poate creste dificultatea sarcinilor. Jocul nu are limite, totul tine de imaginatia voastra!

 

2. Vad vad

 

Acest joc este mereu o alegere buna daca vrei sa petreci timp cu prietenii. Nu e nevoie de niciun fel de contact intre voi si poate dura cat vreti voi. E un joc de ghicit si va va antrena spiritul de observatie.

Pentru a juca jocul, o persoana trebuie sa aleaga un obiect si sa zica vad, vad. Ceilalti il vor intreba Ce vezi? Atunci el va raspunde vad ceva. Ceilalti il intreaba ce e acest ceva? Atunci jucatorul va trebui sa dea indicii ale literei cu care incepe cuvantul obiectului ales : incepe cu litera… Ceilalti jucatori vor trebui sa observe foarte atent mediul inconjurator pentru a ghici la ce se gindeste cel care a ales cuvantul. Cel care ghiceste primul cuvantul, trebuie sa aleaga urmatorul obiect.

Este un joc pe care il puteti juca atat in interior cat si in exterior, dar este mult mai distractiv si divers daca il veti juca in aer liber.

 

3. Fotografia

 

Pentru acest joc este nevoie de toata atentia si spiritul vostru de observatie, insa portia de ras este garantata!

Fotografia 

Pentru a juca acest joc, adoptam o pozitie fixa ca si cum urmeaza sa ni se faca o fotografie. Persoana care ghiceste va trebui sa observe si sa retina foarte bine pozitiile tuturor, fiindca de asta depinde succesul sau in acest joc. Odata ce le-a retinut, va trebui sa se intoarca cu spatele, in timp ce restul dintre voi isi vor schimba (sau nu) pozitiile. Cand se va intoarce, va trebui sa spuna cine si-a schimbat pozitia si care a fost pozitia initiala. Daca va ghici, va alege pe altcineva care sa vina in locul lui, iar daca nu reuseste sa ghiceasca, va continua el jocul.


Descopera mai multe jocuri in aer liber in sectiunea Jocuri!


Jocuri de interior

 

1. Oglinda

 

Un joc distractiv care se joaca in perechi. Trebuie sa va pozitionati unul in fata altuia, respectand distanta. Unul dintre voi va incepe sa faca diferite miscari, iar celalalt va trebuie sa repete miscarile ca si cum ar fi oglinda sa. Puteti face jocul cat de complicat sau simplu vreti- puteti sa imitati personaje, suntee sau sa faceti fete caraghioase pe care celalalt va trebui sa le imite. Cine reuseste primul sa-l faca pe partener sa rada, castiga jocul.

Puteti face runde eliminatorii intre perechile grupului, care vor trebui sa concureze unele cu altele, pana va ramane un singur castigator.

 

2. Cantecele

 

Acest joc presupune sa si cantati, iar unde e vorba de cantat, e vorba si de o portie buna de ras, si in plus puteti sa cantati cat mai prost pentru a asigura distractia grupului.

O persoana din grup va alege un cuvant. Ceilalti vor avea un anumit timp la dispozitie pentru a scrie titluri de piese care contin acel cuvant. in continuare, va trebui sa le cantati unul cate unul. Cel ce va repeta un cantec, pierde.

Puteti varia jocul in felul urmator: o persoana incepe sa cante un cantec si ceilalti vor trebui sa il continue. Castiga cine e in stare ca continue cat mai mult din acel cantec.

 

3. Mima

 

Faimosul joc de mima este mereu o alegere excelenta pentru a asigura buna dispozitie intr-o casa.

 

Pentru a juca, formam doua echipe. Unul dintre voi va trebui sa se gandeasca la un cuvant si sa-i lase pe cei din restul echipei sa-l ghiceasca din gesturile pe care le face. Punandu-va imaginatia la bataie, puteti complica acest joc cat de mult vreti. Puteti mima denumiri de filme sau de cantece sau orice va trece prin cap. De cate ori o echipa ghiceste cuvantul mimat, castiga un punct. Echipa care aduna cele mai multe puncte, castiga jocul.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Franta este tara cu cea mai mare suprafata din Europa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ce deosebire este intre o pusca de vanatoare cu o teava si una cu doua tevi?
-Ce cea de-a doua poti rata dublu!

› vrei mai mult