Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

- Ai auzit tragedia? Vasilescu a plecat in Bucegi si a cazut intr-o prapastie. Cind s-au dus dupa el n-au mai gasit decit un cadavru!
- Si cite ai fi vrut sa gaseasca, ma rog?

› vrei mai mult

Cultura generala

Pestele Nototenia are o proteina in sange care nu-l lasa sa inghete. De aceea poate trai in ape inghetate.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Povestea Viorelei

Legenda populara romaneasca

Planse de colorat cu Povestea Viorelei

Asculta povestea cu imagini animate!

 

Descarca planse de colorat cu Povestea Viorelei

Demult, demult, cica intr-un sat, care o fi fost acela, era un om sarac si avea o fata tare frumoasa si cu ochii albastri, pe care o chema Viorica si era cuminte si harnica, nevoie mare; dar daca n-are omul la casa lui de ce se prinde, geaba is toate; asa ca fata isi agonisise o para, muncind tot pe la straini.

De la o vreme, ii muri si tata-sau si ramase singura, singurica, doar cu gainile si cu mata si nadejdea in Dumnezeu; cat despre lume, daca lucra, avea, daca isi cosea, imbraca. N-avea nimeni grija ei, da nici dragoste mare de la cineva, ba din contra si hula cat ar fi voit si ponos. Din pricina asta, fata nu mai avea nadejde in nimeni si vorba, ce urma s-o spuie cuiva, o tinea inchisa in sufletul ei, ca si scarbele si gandurile ei.

 

Un baietan a vrut s-o amageasca, spunand ca vrea s-o ieie de femeie, dar fata, din spusele lui a priceput ca vrea numai sa-si rada de dansa si i-a pierit si nadejdea, cum s-ar zice, ca ar putea face casa cu cineva si ca sa-si inece orice dor a inceput a indragi florile si a vorbi cu ele.

Descarca planse de colorat cu Povestea Viorelei