Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Reusesti sa termini de citit o carte inceputa mai demult. Deja te gandesti la urmatoarea carte pe doresti sa o citesti.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un cioban juca sah cu un berbec. Un alt cioban il vede si zice:
- Mai, ce berbec destept ai!
- Nu prea, zice primul cioban. A pierdut pana acum cu 1 la 3.

› vrei mai mult

Cultura generala

Membrii Academiei Televiziunii, Artelor si Stiintei (ATAS) au respins 47 de modele pana au ales forma statuetei Emmy in 1948.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Povestea Viorelei

Legenda populara romaneasca

Planse de colorat cu Povestea Viorelei

Descarca planse de colorat cu Povestea Viorelei

Demult, demult, cica intr-un sat, care o fi fost acela, era un om sarac si avea o fata tare frumoasa si cu ochii albastri, pe care o chema Viorica si era cuminte si harnica, nevoie mare; dar daca n-are omul la casa lui de ce se prinde, geaba is toate; asa ca fata isi agonisise o para, muncind tot pe la straini.

De la o vreme, ii muri si tata-sau si ramase singura, singurica, doar cu gainile si cu mata si nadejdea in Dumnezeu; cat despre lume, daca lucra, avea, daca isi cosea, imbraca. N-avea nimeni grija ei, da nici dragoste mare de la cineva, ba din contra si hula cat ar fi voit si ponos. Din pricina asta, fata nu mai avea nadejde in nimeni si vorba, ce urma s-o spuie cuiva, o tinea inchisa in sufletul ei, ca si scarbele si gandurile ei.

Un baietan a vrut s-o amageasca, spunand ca vrea s-o ieie de femeie, dar fata, din spusele lui a priceput ca vrea numai sa-si rada de dansa si i-a pierit si nadejdea, cum s-ar zice, ca ar putea face casa cu cineva si ca sa-si inece orice dor a inceput a indragi florile si a vorbi cu ele.

Descarca planse de colorat cu Povestea Viorelei

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate