Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


In aceasta zi vei afla ca cineva a gresit fata de tine. Nu trebuie sa te superi, incearca sa vorbesti cu persoana in cauza sa afli cum s-a intamplat. Poate nu a facut-o cu rea intentie.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un tip iritat de bazaitul unui tantar se hotaraste sa il prinda. Intr-un tirziu isi prinde dusmanul (tantarul) in palme si isi leagana mainile cantand "nani nani". Se uita printre palme si vazand ca acesta a adormit striga: bzzzzzzzzzzzzzzz!!!

› vrei mai mult

Cultura generala

In Birmania s-a constuit in urma cu 1400 de ani primul pod de fier din lume, pod ce este folosit chiar si in ziua de azi.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

-Sa te duci in satul cutare, la casa cutare, la o fata pe care o cheama Viorica si sa mi-o prefaci in floare; iar la toamna, dupa ce s-o scutura samanta, sa-mi aduci sufletul ei.

Si ingerul se lasa pe pamant si schimbat intr-un flacau drumet, da frumos, asa, pe la namezi, cand stau oamenii pe la mancare, batu la poarta, la fata. Viorica tocmai statea la vatra si isi gatea de-ale mancarii. Cainele colo, a dat a latra; auzi si bataie in poarta ei.

-Buna ziua, a zis ingerul.

-Multumim dumitale, a grait fata.

-Nu mi-ti lasa sa ma hodinesc pe prispa? a vorbit el.

-Ba de ce nu, a raspuns Viorica.

Si, dupa ce a chemat cainele, omul a intrat in ograda si s-a asezat pe prispa.

Dar fetei asa i-a fost de indemana de drumet, ca i-a dat sa manance acolo ce-a avut si din vorba in vorba, au ajuns la necazuri si fata si-a spus toata jitia.

-Apoi sa te mariti, i-a glasuit ingerul.

-Ba nu, ca nu ma marit, a raspuns dansa, ca nu ma ia nimeni, ca-s saraca si daca m-or lua, da tot un sarantoc, un pricajit; si decat doua traisti goale, mai bine defel.

Descarca planse de colorat cu Povestea Viorelei

-Da daca Cel-de-Sus ar trimite pe unul bogat, ce-ai zice?

-Ce sa zic, a raspuns fata. Nimic. Dumnezeu sfantul stie ce cer eu.

-Vrei sa fii floare? a grait ingerul.

-Da, a spus Viorica, vreau sa fiu o floare si stii ce floare? Sa aiba fata ochilor mei si sa vesteasca oamenilor venirea primaverii.

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate