Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Chiar daca ziua va incepe foarte bine pentru tine, nu te entuziasma prea tare! Ai face bine sa iti pastrezi anumite rezerve de energie si pentru seara! Nu stii ce surprize poti avea.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

- Domnule doctor, zise femeia disperata, ati uitat ca de trei minute stau cu limba scoasa?
- N-am uitat, dar vreau sa scriu reteta in liniste.

› vrei mai mult

Cultura generala

Cea mai mare populatie de catolici se afla in Brazilia, nu in Italia sau Spania, asa cum s-ar crede. In Brazilia 123 de milioane de oameni (64% din populatie) sunt catolici.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Naf-Naf se apuca de construit:

Descarca planse de colorat cu Cei trei purcelusi

– Astazi ne mai jucam, isi spuneau ei din cand in cand, dar maine ne apucam de treaba. Dar nu se tineau niciodata de promisiune si a doua zi o luau de la capat: se jucau, topaiau si se dadeau de-a dura.

Intr-o dimineata insa, purcelusii vazura ca baltoaca cea mare de langa drum e acoperita cu o pojghita subtire de gheata si, de-abia atunci, se apucara, in sfarsit, de construit. 

Nif-Nif era un mare lenes. Asa ca se gandi ca ar fi mult mai simplu daca si-ar ridica o casuta din paie. Fara sa aiba vreun plan ori sa ceara sfatul cuiva, se apuca de treaba. Spre seara coliba lui era gata! 

Nu prea departe, fratele lui, Nuf-Nuf isi construia si el o casuta asemanatoare. Numai ca a lui era din nuiele. Nuf-Nuf se straduia din rasputeri sa ispraveasca cat mai repede cu aceasta treaba plicticoasa. Batu pari in pamant, in jurul lor impleti nuiele, pe acoperis asternu ramuri si gata. Hocus-pocus! Casuta lui fu gata cat ai bate din palme!

Nici nu sfarsi bine casuta, cand de dupa tufis tasni Nif-Nif.

– Hai sa vedem daca Naf-Naf si-a terminat si el casuta! propuse Nif-Nif. Dupa care, purcelusii nu mai statura prea mult pe ganduri si o luara la fuga spre casa lui Naf-Naf. 

Nif-Nif si Nuf-Nuf il gasira pe fratele lor lucrand. isi construia o casa din piatra si caramida, cu ferestre, obloane si usi din lemn gros de stejar. Avea tare mult de lucru.

– Ce construiesti acolo? intreba amuzat Nuf-Nuf. O cetate? 

– Casa purcelusului trebuie sa fie ca o cetate, raspunse calm, fratele cel mare, Naf-Naf. 

– Si de ce, ma rog? intreba si mijlociul, Nuf-Nuf. iti e frica de cineva? 

– Cu totii ne ferim de lupul cel rau! 

– Auzi, se teme de lup! rasera Nif-Nif si Nuf-Nuf. E un fricos! 

Cei doi purcelusi lenesi si galagiosi voiau sa il necajeasca pe Naf-Naf, dar acesta nu ii baga in seama. Continua sa lucreze.

Asa ca Nif-Nif si Nuf-Nuf plecara sa hionareasca, cantand prin padure. 

– Hm! De unde vine zarva asta? marai suparat lupul cel rau si flamand si porni spre locul din care rasuna guitatul celor doi purcelusi mici si fara minte.