Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Astazi vei avea parte de multiple reusite, mai ales in provocarile pe care le vei primi de la prieteni. Daca ai incredere in apropiatii tai, poti sa le impartasesti si acestora secretul reusitei tale. Sigur si-ar dori sa afle cat mai multe informatii de la tine!

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un om isi ia un frigider si vrea sa-l urce la etajul 10, unde locuieste. Un vecin il ajuta.
Cand ajung omul spune:
-Am o veste buna si-una rea.Pe care s-o spun prima?
-Pe cea buna!
-Bine.Cea buna e ca-m ajuns la etajul 10,dar cea rea e ca am gresit scara!

› vrei mai mult

Cultura generala

Primul Campionat Mondial de Fotbal a avut loc in Uruguay in anul 1930. Au participat 13 tari printre care si Romania.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

A treia zi, dascalul intra turbat:

Canuta!

Prezent! Numerele complexe...

Nu te-ntreb de numerele complexe...

- ...Domnii tarii romanesti...

Stai, intai sa te-ntreb, loaza. Cate rauri are Europa?

Ma duc sa le numar, domnule...

Si a plecat Canuta. S-a dus la bunica-sa acasa si i-a spus ca nu mai merge la scoala macar sa-l taie. Bunica-sa a alergat la dascal, si dascalul i-a spus:

Babo, da-l la mestesug. Poate mestesugul sa-i dea de capatai, ca nu-i de scoala, e copil sucit, una il intrebi si alta raspunde.

S-a mahnit batrana, dar s-a gandit: de unde stii? nu e toata lumea facuta sa se procopseasca-n scoala... sa-l dau la stapan; poate acolo sa-i fie norocul lui.

L-a dat pe Canuta la un bacan. A slujit baiatul cat a slujit, cand mai bine, cand mai rau. Intr-o seara, bacanul a incarcat un cos mare cu fel de fel de mezeluri si cu vreo douazeci de sticle de vin, sa le trimeata la un musteriu. Afara era un polei grozav. Canuta s-a aplecat si d-abia a putut ridica greutatea pe loc limpede in pravalie.

N-o sa aluneci cu el, ma? a-ntrebat jupanul.

De! jupane; stiu eu?

O sa-l poci duce?

E greu...

Haide! s-a rastit jupanul. Dar sa dormi si sa mananci, stii? lenesule!

Canuta a dat sa ridice cosul si n-a putut. Jupanul ca sa-l imbarbateze i-a dat un pumn in ceafa; pe urma, jupanul si inca un baiat au ridicat greutatea si i-au pus-o lui Canuta in carca.

Copacel-copacel, baiatul a mers cativa pasi pana la coltul stradei pe unde presarasera negustorii cenuse pe dinaintea pravaliilor: dar cand s-apuce pe o ulicioara mai neumblata, ca sa mai scurteze din drum, tocmai venea o birja cu caii rascacarati de teama alunecusului. Baiatul s-a ferit repede-n laturi si odata, baldabac! si sdronc!

Descarca planse de colorat cu Canuta om sucit

Canuta intr-o parte cat colo si sarcina din spinare intr-alta. Baiatul s-a lovit la cot de i-a secat sufletul; dar s-a ridicat degrab sa vaza ce s-a facut cosul. L-a apucat vartos de toarta si l-a smucit cu putere.

Ciudat lucru! Cosul era acum mai usor. Cand l-a ridicat de la pamant, a-nceput sa curga din fundul cosului ca dintr-o stropitoare ciuruita: se sparsesera sticlele si acum se scurgea ramasita vinului. Ce sa faca? La musteriu, cu cioburi de sticla nu putea merge. Sa fuga? Unde sa se duca? Sa se-ntoarca la pravalie!... N-are sa-l omoare doar.

De omorat nu l-a omorat jupanul, ca jupanul nu era om asa de rau... Dar...

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate