Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei afla ca ai musafiri care vin de departe. Nu trebuie sa intri in panica! Are cine sa se ocupe de pregatiri, tu trebuie doar sa te imbraci frumos si sa debordezi de energie pozitiva.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

O fetita avea doi hamstri ,pe unul l-a numit"Unu",iar pe celalalt"Doi".Cand hamsterul "Unu"s-a pierdut,fetita zise:
-Bine ca-l mai am pe "Doi

› vrei mai mult

Cultura generala

Crocodilii inghit pietre, pentru a capata greutate si a se scufunda mai adanc.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Canuta om sucit

de Ion Luca Caragiale

Planse de colorat cu Canuta om sucit

Asculta povestea cu imagini animate - prima parte

 

Asculta povestea cu imagini animate - a doua parte

Descarca planse de colorat cu Canuta om sucit

A fost odata un om care toata viata lui nu s-a putut potrivi cu lumea - un om sucit.

 

Ma-sii i-a abatut sa nasca tocmai despre ziua la lasata secului de postu mare, cand se pornise o zloata grozava. Pastele in anul acela cadea in iarna de tot. Tata-sau a alergat cu brisca la moasa satului tocmai in margine. Moasa dormea; d-abia se intorsese acasa de la arendasul mosiei, unde fusese chef. A trebuit vreme pana s-o destepte, pana sa se imbrace femeia, pana sa se urce-n brisca. Copilul a asteptat cat a asteptat si, pana sa-si piarza rabdarea ma-sa care se vaita cumplit, si-a pierdut-o el p-a lui si s-a repezit asa fara socoteala in lume, tocmai cand s-auzeau clopoteii de la brisca lui tata-sau la scara.

Peste vreo patru saptamani, a venit vremea sa-l boteze: Radu, Raducanu, Canuta - fara praznic la calindar. Dupa ce s-a lapadat de trei ori de Satana nasu-sau pentru el, popa satului a luat copilul in mani si l-a varat odata in cristelnita: "in numele Tatalui!..." copilul a rabdat; pe urma inc-odata: "...s-al Fiului!..." copilul a-nceput sa urle de apa rece parca-l baga in foc; iar cand l-a varat a treia oara: "...s-al sfantului Duh!..." copilul s-a smucit dintre degetele popii ca o varluga, si a scapat in fundul cristelnitei. Popa a scos mainile goale din apa, iar nasa a inceput sa tipe:

Se-neaca, parinte, copilul!... Ce faci?

Descarca planse de colorat cu Canuta om sucit

Popa si-a sumes iute manicile si l-a scos cat a putut mai degrab la aer. Mititelul era vanat ca un ficat de bivol batran; nici miau nu mai zicea; clipea numai din ochisorii lui carpiti ca un broscoi in pierzare.

L-au luat de picioare, l-au invartit, l-au scuturat, l-au frecat, pana i-a venit iar sufletul la loc.

Maa! zice popa; multi copii am botezat de cand sunt preot... sa va traiasca! dar asa copil sucit n-am mai vazut!