Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

se plimba un copil cu mama lui prin parc dintr-o data copilul zareste o femeie gravida.El o intreaba pe mama lui mama ce are femeia aia in burta?Un copil puiule.Si e al ei?Da.Si il iubeste?Sigur ca da.Atunci de ce l-a mancat?

› vrei mai mult

Cultura generala

Alexander Fleming, medic si bacteriolog scotian, descopera din intamplare penicilina. Soarta a vrut ca, in anul 1928, omul de stiinta sa plece in vacanta, lasand in laboratorul sau o cutie Petri cu o tulpina de bacterie cultivata pe ea, care provoca, printre altele, abcese. Cand s-a intors, cutia era acoperita de mucegai iar toate bacteriile disparusera. Acest mucegai este Penicillium notatum - de unde și numele penicilinei.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Bubico

de Ion Luca Caragiale

Planse de colorat cu Bubico

 

Bubico - Mic comentariu

Asculta povestea cu imagini animate!

Noua ceasuri si noua minute... Peste sase minute pleaca trenul. Un minut inca si se-nchide casa. Repede-mi iau biletul, ies pe peron, alerg la tren, sunt in vagon... Trec de colo pana colo prin coridor, sa vaz in care compartiment as gasi un loc mai comod... Aci.

 

Descarca planse de colorat cu Bubico

O dama singura, si fumeaza, atat mai bine! Intru si salut, cand auz o maraitura si vaz aparand dintr-un paneras de langa cocoana capul unui catel latos, plin de funde de panglici rosii si albastre, care-ncepe sa ma latre ca pe un facator de rele intrat noaptea in iatacul stapanii-si.

- Bubico! zice cocoana... sezi mumos, mama!

"Norocul meu, gandesc eu, sa traiesc bine!... Lua-te-ar dracul de javra!"

Bubico se linisteste putin; nu mai latra; isi retrage capul in paneras, unde i-l acopere iar cocoana cu un tartanas de lana rosie; dar tot maraie infundat... Eu, foarte plictisit, ma lungesc pe canapeaua din fata cocoanii si-nchiz ochii. Trenul a pornit... Prin coridor umbla pasajeri si vorbesc. Bubico maraie artagos.

Descarca planse de colorat cu Bubico

- Biletele, domnilor! zice conductorul, intrand cu zgomot in compartimentul nostru.