Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru producerea de electricitate, temperatura apei din rezervoarele geotermale trebuie sa depaseasca 200 de grade Celsius.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Chelner,te rog inchide usa!
-Indata domnule.E curent?
-Nu stiu, dar pana acum mi-a zburat de trei ori snitelul din farfurie...

› vrei mai mult

home : Scoala : Institurii Speciale : Salvati Copiii : Manual pentru parinti

Manual pentru parinti

Introducere
Copilul meu nu consuma droguri
Oare copilul meu consuma droguri?
Copilul meu consuma droguri
Semne ale consumului de droguri
Drogurile si femeile
Vocabular
Servicii
Legislatie

Drogurile si femeile

Ce efecte are consumul de droguri asupra ciclului menstrual?
S-a demonstrat ca exista droguri precum Heroina, Metadona, unele amfetamine si chiar Ecstasy care produc dereglari ale metabolismului hormonal si a ciclului menstrual. Tulburarile produse de consumul cronic al acestor droguri īncep cu pierderea interesului pentru viata sexuala si disparitia menstruatiei. Nu toate femeile care consuma droguri cunosc acest aspect, asa ca au suferit din cauza asa-numitei "sarcini fantoma". īn absenta menstruatiei cāteva luni consecutiv, ele au crezut ca este vorba de o sarcina dar, de fapt, acesta era unul din efectele adverse ale drogurilor.
Partea neplacuta este ca unele dintre aceste femei, pot sa fie cu adevarat īnsarcinate, dar sa nu īsi dea seama de acest lucru deoarece sunt obisnuite cu cicluri neregulate, īn acest caz, aparitia dependentei naturale a fatului la drog este iminenta.

Administrarea de pilulele contraceptive combinata cu consumul de droguri poate genera probleme?
Amestecul de droguri poate conduce la efecte neasteptate. Pilula contraceptiva este un medicament si ca atare este posibil sa interactioneze cu alte droguri. Pilula produce cresterea tensiunii arteriale, la fel ca si ecstasy sau amfetaminele. Combinānd aceste droguri cu pilula contraceptiva creste riscul aparitiei unor afectiuni cardiace, hepatice si a unor probleme legate de tensiunea arteriala. Stimulentele ar trebui evitate de oricine sufera de afectiuni cardiace sau tensiune arteriala oscilanta.

Daca mama consuma droguri fatul poate fi afectat?
Sanatatea fatului poate fi afectata de numerosi factori, materni si de mediu.
Vārsta, sanatatea, stresul la care este supusa mama sau factorii genetici au un rol important īn dezvoltarea fatului. Continuarea consumului de droguri in timpul sarcinei poate complica acest tablou.

Consumul de alcool si alte droguri poate genera numeroase alte probleme.
Sindromul alcoolic fetal produce o serie de binecunoscute anomalii si apare la copiii mamelor care consuma alcool īn timpul sarcinii.
Drogurile injectabile precum heroina sau amfetaminele expun femeile la riscul altor complicatii. Folosirea acelor si a echipamentului injectabil contaminat creste posibilitatea infectarii cu HIV, cu virusul hepatitei B si C, virusuri ce pot fi transmise si la fat.

Cānd femeia īnsarcinata īsi administreaza un drog, acesta poate strabate usor placenta trecānd īn sāngele copilului, fatul fiind astfel expus acelorasi efecte ale drogului ca si mama lui.
Copilul nascut de catre o mama care a consumat heroina īn timpul sarcinii, este si el dependent de drog. La cāteva ore dupa ce vine pe lume, īn lipsa administrarii drogului, nou nascutul intra īn sevraj, care la aceasta vārsta are manifestari grave, punāndu-i īn pericol viata.
Copiii nascuti din mame consumatoare de Cocaina, tranchilizante sau amfetamine au o greutate mai mica la nastere, iar dezvoltarea lor intelectuala e mai dificila decāt a copiilor de aceeasi vārsta cu ei dar proveniti din mame care nu au experimentat drogurile.

Fumatul īn timpul sarcinii este periculos īntrucāt tutunul contine mai mult de 2000 de substante, inclusiv nicotina si monoxid de carbon. Acestea trec prin placenta si reduc aprovizionarea cu oxigen a fatului, ceea ce creste riscul retardului mintal, avorturilor spontane, nasterilor premature, īn plus, mai multe droguri pot trece si īn laptele matern, copilul fiind astfel supus ingurgitarii unor produse chimice periculoase īn timpul alimentarii la sān.
In mod evident, posibilele probleme generate de consumul de alcool, tutun si alte droguri sugereaza faptul ca aceste femei trebuie sa ceara sfatul si ajutorul profesionistilor.

hai sus! :  home : Scoala : Institurii Speciale : Salvati Copiii : Manual pentru parinti