Michael Jackson

Michael Jackson


Biografie Michael Jackson

Nume: Michael Joseph Jackson
Data nasterii: 29 august 1958
Locul nasterii: Gary, Indiana, S.U.A
Zodia: Fecioara

Michael Jackson s-a nascut intr-o familie de 8 frati: Sigmund "Jackie", Toriano "Tito", Jermaine, Marlon, Steven "Randy", Rebbie, Janet si La-Toya. La frageda varsta de 5 ani, Michael canta deja in formatia Jackson 5, alaturi de fratii sai mai mari.


Drumul catre celebritate n-a fost usor. La inceput, Jackson 5 cantau in locatii mici: cluburi si baruri. Au fost descoperiti de Bobby Taylor si The Vancouvers si au semnat cu Motown Records. Primele patru single-uri : "I want you back", "ABC", "The Love you Save" si "I'll be there" devin hituri in SUA.

Jackson 5 devin The Jacksons dupa niste neintelegeri cu Motown. Jermaine paraseste trupa fiind inlocuit de fratele sau, Randy.

Michael debuteaza ca actor in filmul "The Wiz" unde joaca roul Sperietoarei din Ciori in 1977. In aceiasi perioada il cunoaste pe Quincy Jones.

Quincy devine producatorul primului album solo al lui Michael "Off the Wall". Albumul prinde la public fiind primul album din lume cu 4 single-uri number 1 in SUA.

In 1982, Michael surprinde pe toata lumea si castiga 8 premii Grammy pentru albumul "Thriller" si cartea "ET Storybook".

Michael Jackson pleaca din The Jacksons in 1984 si isi continua cariera solo cu albumul "Bad", lansat in 1987.

La inceputul anilor '90, Michael este numit "Artistul Deceniului" datorita succesului albumelor "Thriller" si "Bad".

In 1991, Michael lanseaza albumul "Dangerous" iar in anul urmator pleaca intr-un turneu mondial de promovare.

Michael Jackson se casatoreste cu Lisa Marie Presley, fiica celebrului Elvis Presley in 1994. Din pacate, casnicia lor dureaza doar 19 luni.

Albumul dublu "HIStory" se lanseaza in 1995. Acesta are doua parti: una continand piese noi si cealalta numai hituri.

In 1996, Michael se casatoreste a doua oara. Aleasa inimii sale este Debbie Rowe, asistenta in cabinetul dermatologului sau. Cuplu are doi copii: Prince Michael Joseph Jackson jr (13 febr 1997) si Paris Michael Katherine Jackson (3 aprilie 1998).

"Blood on the dance floor" este albumul lansat in 1997. In acelasi an, Michael joaca in scurt metrajul "Ghosts" unde interpreteaza cinci roluri folosindu-se de efecte speciale si machiaj.

2001 este anul ce marcheaza cei 30 de ani de cand Michael a imbratisat cariera solo. Michael a celebrat acest eveniment prin doua concerte la New York.

In decembrie 2001, megastarul lanseaza albumul "Invincible".

Devine tata, pentru a treia oara in luna februarie anului 2002. Se naste Prince Michael II (poreclit si Blanket). Mama copilului ramane un mister si in ziua de astazi.

In perioada In perioada 2000 - 2003, Michael primeste diverse premii de "Artist al mileniului/ secolului", primeste chei ale orasului (Gary, Indiana si Las Vegas) si este inclus in "Rock and Roll Hall of Fame" la sectiunea compozitori.

Copilul vedeta, "Regele Muzicii Pop" ce a dus povara celebritatii, a scandalurilor si a proceselor peste 30 de ani se stinge in dimineata zilei de 25 iunie 2009 in locuinta sa din Los Angeles.