Katy Perry

Katy Perry


Biografie Katy Perry

Nume: Katheryn Elizabeth Hudson
Data nasterii: 25 octombrie, 1984
Locul nasterii: Santa Barbara, California, Statele Unite ale Americii
Zodie: Sorpion


Katy Perry este o cantareata americana de muzica pop-rock, compozitoare dar si actrita. S-a afirmat in muzica in vara anului 2008 cu hitul "I Kissed a Girl".

 

Fiica de pastor fiind a fost inconjurata de foarte multa muzica religioasa. In anul 2001, influentata de aceasta muzica a lansat primul album intitulat "Katy Hudson", dar a abandonat mai tarziu acest gen in favoarea unei cariere pop rock. Dupa ce a terminat liceul la varsta de 18 ani Katy Perry se muta la Los Angeles.

In 2004, Columbia Record devine casa ei de discuri. Colaborarea nu este una de succes si Katy ramane fara contract dupa ce terminase 80% din urmatorul ei material.

Capitol Music Group decide sa-i dea o sansa tinerei artiste si astfel, in 2008, se naste albumul de debut "One of the boys". Albumul este promovat de single-urile "I Kissed a Girl" si "Hot n Cold" si turneul "Hello Katy Tour".

Cel de-al doilea album, Teenage Dreams, este lansat in august 2010. Patru single-uri ajung sa promoveze acest album: "California Gurls", "Teenage Dream", "Firework" si "E.T".

Este prietena cu: Perez Hilton si Adam Lambert
Are o pisica: Kitty Purry
Culoarea naturala a parului: blond

 

Twitter: http://twitter.com/#!/katyperry
Facebook: http://www.facebook.com/katyperry
Site oficial: http://www.katyperry.com