Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Simti ca cel/cea mai buna/a prieten/a a ta te ignora de o buna bucata de timp. Trebuie sa porti o discutie serioasa pe aceasta tema pentru a afla ce anume o/il supara.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru a se proteja de pradatori, buburuza se preface moarta sau secreta un lichid cu miros neplacut, motiv pentru care pradatorii nu se inghesuie sa o vaneze.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ca la noi la nimenea
Cand se intampla ceva ce ai anticipat
In alte tari:
-Ai avut dreptate!
-Te-ai informat si de aceea ai stiut ca se va intampla.
-Stiinta predictibilitatii.
La romani:
-Bai cobe, ca daca nu ziceai tu nu s-ar fi intamplat!
-Repede ai cobit tu!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

"carul inaintea boilor" la Admitere 2004

28 Iunie 2004
In dorinta guvernantilor de a se alinia la "cerintele si exigentele normelor UE" si in acest an a continuat promovarea unui sistem total inechitabil la repartitia in licee.
Ma refer la faptul ca exista posibilitatea ca orice elev, indiferent unde a terminat ciclul gimnazial, sa se inscrie unde doreste. Evident ca aici vor sari imediat cu replici acute si acide superpartizanii integrarii cu orice pret, ca si cei care si-au facut din cuvantul "DEMOCRATIE" un stindard si un "mod de viata" .
Evident ca nu pledez nici un moment pentru neegalitatea in drepturi. Ceea ce doresc sa incriminez este nepasarea conducerii ministerului in ceea ce priveste arhicunoscuta subiectivitate in aprecieri care duce la diferente uriase intre Bucuresti si provincie. In mod normal se putea trece la acest sistem democratic de inscrieri numai atunci cand se putea conta pe un anumit nivel de obiectivitate in aprecierea pregatirii elevilor la nivel national. Dar pentru a "raporta" indeplinirea sarcinilor trasate de UE, s-a trecut cu voiosie peste factorul fundamental care ar trebui sa asigure nivelul minim de normalitate in aceasta problema.
Eu sunt profesor. Fac meditatii la matematica de 25 de ani. Copilul meu a muncit pe rupte ca sa obtina o medie foarte buna si Dumnezeu mi-e martor ca nu am dat nici un capat de ata pentru acest lucru. Acum vede ca vin si se inscriu copii din Berceni, Balotesti, Popesti, Afumati etc. cu medii de 9.90 si mai mari si ma intreaba :"Tati, eu pentru ce am muncit? Trebuia sa te duci si tu sa vorbesti cu colegii tai sa-mi dea note mai mari, la ce-ti foloseste cinstea de care-mi vorbesti in fiecare zi ?"
Nu mai fac nici o incheiere. Concluziile le trageti singuri.

Un parinte care se pregateste de alegeri...

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri