Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


In aceasta zi o sa descoperi ca faci anumite lucruri gresite in grupul tau de prieteni. Daca situatia devine tensionata, nu strica sa iti ceri scuze si sa fii mai atent/a pe viitor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel").

› vrei mai mult

Bancul zilei

Se intalnesc doi cerbi, unul cu multe coarne si celalalt cu multe coaste si se saluta: - Salut Cornele! - Salut Costele!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Schimbarea care ar putea sa aiba loc din 2027, Bacalaureat unitar

19 Iulie 2022

Bacalaureat

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei a declarat ca sustine introducerea unui Bacalaureat unitar. Adica o singura proba de exament unde sa fie analizate toate competentele elevilor la disciplinele din trunchiul comun.


Schimbarea ar putea sa aiba loc din 2027, cand elevii vor fi supusi, la finalul liceului, nei verificari a competentelor de baza pentru toate disciplinele din trunchiul comun, potrivit declaratiilor ministrului Educatiei.

Afla mai multe despre Schimbari majore la examenul de Bacalaureat! Un singur examen pentru toate disciplinele in site-ul copilul.ro



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri