Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea, ai putea sa devansezi o parte din intalnirile tale si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa citesti o carte SF sau sa vizionezi un film de actiune.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Kiwi (Apteryx australis) - traieste doar in padurile Noii Zeelande. Ruda cu strutii, pasarile Kiwi au aspectul unui sitar; de aceea i se mai spune si "strut-sitar". Cu toate dimensiunile sale modeste (1,5 - 2,5 kg) pasarea Kiwi face un singur ou de dimensiuni uriase (aproape 500 de grame). Fiind caracteristica Noii Zeelande, pasarea Kiwi a devenit emblema acestei tari. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Toti elevii scriu ca asiduitate la lucrarea:"Ce as face daca as fi patron?''Un singur elev sta cu mainile in piept si mediteaza...
- Marinescule,tu nu scrii?
-Nu,domnule profesor,astept sa imi vina secretara.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Promovabilitate de 100% la prima proba a Bacalaureatului in judetul Dambovita

26 August 2005
Toti cei aproape 290 de elevi damboviteni care au sustinut proba orala la limba si literatura romana au promovat examenul. Notele acordate de comisiile de examinare elevilor au fost insa mai mici decat in sesiunea din vara a bacalaureatului, media ajungand de aceasta data intre 7 si 8, a declarat, miercuri, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Dambovita, Elena Manolescu. Aceasta a precizat ca, din diferite motive, 21 de elevi nu s-au prezentat la prima proba a bacalaureatului, informeaza RomNET. Elena Manolescu a mai declarat ca doar 232 de elevi, din cei 700 inscrisi, vor sutine integral cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, din care 49 sunt din anii precedenti, 185 de absolventi vor da examenul la o singura proba, iar 27 de elevi vor fi examinati la doua probe. Inspectorul general ajunct al Inspectoratului Scolar Dambovita a tinut sa precizeze ca, in aceasta toamna, cei mai multi absolventi vor sustine examenul la limba si literatura romana (360), scris sau/si oral, matematica fiind pe al doilea loc cu 340 de candidati. Elena Manolescu a declarat ca numarul mare al elevilor care nu au promovat examenul la limba si literatura romana este dat de faptul ca acestia nu citesc operele literare din programa. “Elevii nu citesc suficient. Daca ei ar citi toate operele literare de-a lungul celor patru ani de liceu, nu le-ar fi foarte greu sa faca o sinteza sau o analiza.
Nu cred ca programa este foarte incarcata. Eu cred ca exista dezinteres, pentru ca ei mai curand citesc niste opere critice, niste rezumate sau conspecte decat sa citeasca opera in sine”, a incheiat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Dambovita, Elena Manolescu.

Sursa: Cronica Romana

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri