Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Rechinii, aceste masini formidabile de ucis, au o caracteristica foarte interesanta a dintilor: dintii se deplaseaza, in tot cursul vietii, spre marginea anterioara a maxilarului. In acest fel sirurile anterioare de dinti vechi, tociti, ies treptat din cavitatea bucala si apoi cad. Astfel teribilul peste isi pastreaza pana la batranete ingrozitoarele arme.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Doctore, uita-te la mine sa vezi ce am, ca ma simt cam rau. sa uita doctorul: -Mai, uitandu-ma in ochiul tau, vad ca suferi de reumatism, varoza hepatica, astm pulmanar si. . . --Doctore, uita-te sa in celalalt ochi ca asta-i de sticla.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Pretestari pentru elevi

08 Martie 2005
Elevii clujeni au inceput pretestarile la disciplinele din cadrul examenelor nationale de finalizare a cursurilor gimnaziale si bacalaureatului. Potrivit calendarului stabilit de Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, pe 28 februarie s-a desfasurat pretestare la disciplinele Istoria romanilor si Geografia Romaniei, iar ieri a avut loc testarea la limba si literatura romana. In data de 14 martie, se va desfasura pretestare la matematica, iar in data de 11 aprilie, se va desfasura test la disciplina limba si literatura materna, maghiara si germana, se precizeaza intr-un comunicat de presa al ISJ Cluj. Prin intermediul acestor testari, Inspectoratul Scolar urmareste familiarizarea elevilor cu structura si modelele de subiecte, pregatirea psihologica a elevilor, cunoasterea de catre acestia a rigorilor si a disciplinei in situatia de examen (ex. prezenta la timp si la locul indicat la examen, prezentarea actului de identitate, renuntarea la orice sursa de inspiratie, redactarea individuala a lucrarii etc.), familiarizarea elevilor cu foaia tip de examen si modul de utilizare/completare, exersarea procedurilor de organizare si administrare a examenelor, conform metodologiilor in vigoare, verificarea capacitatii de functionare a logisticii, evaluarea nivelului de pregatire a elevilor pentru examene si identificarea eventualelor lacune in scopul remedierii lor.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri