Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi o sa ai ocazia de a vizita anumite locuri speciale si sa cunosti oameni deosebiti. Te gandesti totusi ca in aceasta perioada e mai bine sa eviti socializarea.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pluto, ca asezare in harta Sistemului nostru Solar, este pozitionata dupa Neptun, fiind a noua. In cea mai mare a timpului, Pluto este mai departe de Soare decat oricare din cele opt planete ale Sistemului Solar, dar datorita excentricitatii orbitei, timp de 20 de ani din cei 249 cat dureaza miscarea sa de revolutie, Pluto este mai aproape de Soare decat Neptun (a opta planeta a Sistemului Solar).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula la scoala:
invatatoarea intreaba:
-copii cine se crede prost sa stea i picioare
bula se ridica in picioare
-bula de ce crezi ca esti prost?
-d-na profesoara nu sunt prost dar mi erusine sa stati doar dvs in picioare

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Numarul absolventilor de clasa a VIII-a se reduce cu aproape 50 la suta

25 Octombrie 2004
Populatia scolara a Capitalei scade alarmant, arata Raportul privind starea invatamantului elaborat de Inspectoratul Scolar Bucuresti. Daca in anul scolar 2003-2004 numarul absolventilor de clasa a VIII-a a fost de 24.000, in anul scolar 2008-2009 vor mai fi doar 13.000 de absolventi de gimnaziu. Reducerea cu aproape 50 la suta a numarului celor care termina scoala generala va lasa sute de cadre didactice de la licee si scoli de arte si meserii fara loc de munca. Daniela Nedelcu, inspectorul scolar general al Capitalei, ne-a declarat ca scaderea numarului de elevi va avea si efecte pozitive: majoritatea unitatilor scolare bucurestene vor functiona din 2008 intr-un singur schimb si vor creste ofertele de scolarizare in regim de semiinternat.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri