Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai vechi metrou din lume este cel din Londra.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- De ce Regele Arthur avea o masa rotunda?
- Pentru a nu fi trimis la colt

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Lucian Blaga a dat batai de cap candidatilor la Bac

30 August 2005
O poezie de Lucian Blaga si romanul dupa al doilea razboi mondial sunt doua din cerintele subiectului cu numarul trei, extras ieri, la proba scrisa de limba romana a examenului de bacalaureat, de catre Paloma Petrescu, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii. Absolventii au avut de raspuns la zece cerinte in cazul poeziei "Aripi de argint" de Lucian Blaga si de redactat un eseu de doua-patru pagini, in care sa ilustreze particularitati ale romanului, prin referire la o opera literara studiata, publicata dupa al doilea razboi mondial. Un alt subiect a vizat redactarea, pe o pagina distincta a foii de examen, a unei scrisori de 15-20 de randuri, adresata unei foste colege, in care sa fie descris un peisaj de munte a carui frumusete l-a impresionat pe candidat, intr-o excursie.

Toate subiectele au fost obligatorii, pentru rezolvarea perfecta candidatii primind 90 de puncte, 10 fiind date din oficiu. Doar 6123 de candidati la sesiunea de bacalaureat din toamna au sustinut examenul integral, restul participand numai la probele nepromovate la testele anterioare. Dupa proba orala de limba si literatura romana, promovabilitatea a fost de 98,2%, la limbile moderne de 99,65% si 100% la limba materna. Pentru proba de ieri au fost inscrisi, la nivel national, 23.622 de candidati. Cei mai multi, respectiv 1486, au fost din judetul Arges, in celelalte judete fiind sub o mie.

Candidatii vor sustine astazi proba de limba si literatura materna (scris), 31 august - proba obligatorie a profilului (scris), 1 septembrie - proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (scris sau practic), in 2 septembrie proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scris sau practic), in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele (pana la ora 16.00) si vor fi depuse contestatiile (orele 16.00-19.00). In 6 si 7 septembrie vor fi rezolvate contestatiile, iar in 8 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri