Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Un prieten foarte bun iti va cere sfatul, iar tu vei face tot posibilul sa-l ajuti. Pe seara, vei reusi sa te relaxezi si tu cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima victorie a unei infanterii asupra unei cavalerii feudale a fost obtinuta de Liga Lombarda a oraselor-stat din nordul Italiei impotriva trupelor lui Frederic I Barbarrosa in lupta de la Legnano din anul 1176.

› vrei mai mult

Bancul zilei

de ce zambesc oltenii cand fulgera?-cred ca li se face poza

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Juniorii fizicieni au prima Olimpiada internationala

24 Septembrie 2004
Anul acesta, in decembrie, se va organiza prima Olimpiada Internationala de Fizica pentru Juniori, la Jakarta, in Indonezia. Astfel, elevi de clasa a VIII-a, din peste 70 de tari, se vor intrece pentru o medalie olimpica, in perioada 5-15 decembrie. "Romania va fi reprezentata la aceasta competitie de sase juniori, din judetele Covasna, Hunedoara, Iasi si Mures, care nu au implinit inca 15 ani. Selectia lotului s-a facut pe baza rezultatelor obtinute la etapa nationala a Olimpiadei de fizica, respectiv castigatorii locurilor I - VI. Telul nostru este sa ne aflam pe podium la finalul competitiei. Speram sa ne intoarcem cu medalii, asa cum s-a intamplat si la Olimpiada internationala pentru liceeni, din Coreea de Nord, unde romanii au cucerit cinci medalii", ne-a declarat Victor Paunescu, consilier in cadrul Secretariatului de Stat pentru Invatamantul Preuniversitar.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri