Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Un prieten foarte bun iti va cere sfatul, iar tu vei face tot posibilul sa-l ajuti. Pe seara, vei reusi sa te relaxezi si tu cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hrana preferata a mangustei vargate sunt gandacii, larvele si pupele fluturilor. Ele sunt extrem de galagioase, producand 10 tipuri diferite de sunete.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In cimitir, groparul sapa linistit si din cand in cand mai tragea si din tigara. La un moment dat vede cum dintr-un mormant iese o mana.
Sapa si fumeaza in continuare linistit. Nu dupa mult timp din pamant iese mortul cu totul. Groparul sapa si fumeaza in continuare linistit.
Mortul incearca sa il sperie. Groparul sapa si fumeaza in continuare linistit.
Vede mortul ca nu are ce sa-i faca, se indreapta spre gardul cimitirului si vrea sa sara. Dintr-o data se trezeste cu ditamai lopata dupa ceafa. Groparul:
- Radem, glumim, da' nu parasim incinta.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

In invatamantul preuniversitar 10 acte de studii nou-noute

02 Noiembrie 2004
Incepand cu anul scolar 2004-2005, in invatamantul preuniversitar romanesc se emit 15 tipuri de acte de studii, arata noul Regulament privind regimul actelor de studii si al documentelor scolare propus de Ministerul Educatiei. Aceste 15 acte de studii sunt: diploma de bacalaureat, diploma de merit, certificat de absolvire a ciclului inferior al liceului, certificat de absolvire a liceului, certificat de absolvire a scolii de arte si meserii, certificat de absolvire a anului de completare, certificat de absolvire a scolii profesionale insotit de adeverinta privind competentele profesionale dobandite pe durata scolarizarii (pana in anul 2005 inclusiv), certificat de calificare profesionala nivel 1 (pentru absolventii scolilor de arte si meserii), certificat de calificare profesionala nivel 2 (pentru absolventii anului de completare), certificat de calificare profesionala nivel 3 (pentru absolventii ciclului superior al liceului), atestat de competente profesionale (pentru absolventii ciclului superior al liceului), certificat de competente profesionale (pentru absolventii scolii postliceale/de maistri), portofoliul personal pentru educatie permanenta (pentru absolventii ciclului inferior si superior al liceului, ai scolii de arte si meserii, ai anului de completare, cat si pentru cei care isi intrerup studiile), certificat de promovare a testelor nationale si certificat de echivalare a examenului de capacitate. Actele de studii se intocmesc de catre unitatile de invatamant, se semneaza si se stampileaza in termen de 15 zile de la finalizarea studiilor/examenului de absolvire pentru toti absolventii care au promovat nivelul de invatamant/examenul. Termenul de valabilitate al adeverintei de absolvire va fi de 15 zile de la data eliberarii. Actele de studii vor fi tiparite pe hartie speciala cu filigran continuu, vor fi codificate, inseriate, numerotate si prevazute cu elemente de siguranta.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri