Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Vorba ca "Soarele si Luna nu se intalnesc niciodata" este falsa. Sunt zile cand Soarele si Luna rasar in acelasi timp. De exemplu, in zilele cu Luna Noua, Soarele si Luna rasar in acelasi timp si apun aproximativ concomitent - la cateva minute diferenta -iar in zilele cu Luna Plina, Luna apune exact la rasaritul Soarelui.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce face o blonda in fata unui zid mare de sticla?
Se suie pe el sa vada ce e dincolo.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

In Bucuresti, limba romana a facut din nou ravagii

25 August 2005
Zeci de respinsi in primele zile ale Bacalaureatului de toamna


Proba orala de Limba si literatura romana a fost sustinuta in Bucuresti de 1.180 de absolventi, 143 de candidati fiind absenti. La sfarsitul primelor doua zile de examen, 55 de candidati au fost declarati respinsi, neobtinand nota de trecere.

Procentajul de promovabilitate la proba orala de Limba si literatura romana la nivelul Capitalei a fost de 92,97%. Din totalul celor promovati, doua treimi au obtinut note intre 5 si 7 (753 de candidati), notele obtinute de cei promovati fiind semnificativ mai mici decat la prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, cand peste jumatate din candidati obtinusera note peste 7. Numai 10 absolventi de liceu au promovat proba orala de Limba si literatura romana cu nota maxima, in iunie 2005 numarul acestora ridicandu-se la peste 4.900.

Totodata, 4.839 de candidati inscrisi la sesiunea a doua de Bacalaureat din acest an au promovat proba orala de Limba si literatura romana intr-una din sesiunile precedente organizate incepand cu anul 2003, solicitand la inscriere recunoasterea notei obtinute anterior.

Astazi, a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an continua cu proba orala la Limba si literatura moderna, sustinuta in Capitala de peste 1.300 de absolventi, dintre care cei mai multi au optat pentru limba engleza.

Sursa: Curentul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri