Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Calugarita este singura insecta care isi poate roti capul la 180 de grade.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sotia catre sot:
- Vezi baietelul asta din poza?
- Da, il vad.
- La opt, diseara, il iei de la gradinita!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ieri a fost prima proba scrisa a bacalaureatului

29 Iunie 2004
Absolventii claselor a Xll-a au sustinut ieri prima proba scrisa a bacalaureatului, primul test fiind cel la limba romana. Varianta de subiect pentru prima zi a fost biletul cu numarul 1, extras din urna de Irinel Chiran, secretar de stat in Ministerul Educatiei pentru invatamantul preuniversitar.



Elevii au avut de rezolvat trei subiecte: o poezie de Bacovia ("Amurg antic"), o scrisoare de 15-20 de randuri adresata unei prietene si un eseu in care se cerea "evidentierea particularitatii de realizare a unui personaj dintr-un roman de tip obiectiv studiat". Cei mai multi dintre absolventi au optat pentru romanul "Ion" de Liviu Rebreanu si au caracterizat personajul principal. Opiniile liceenilor bucuresteni fata de subiecte au fost diferite, multi afirmand ca cerintele au fost usoare. Au existat insa si tineri care au fost nemultumiti de subiect, chiar daca au recunoscut ca orice absolvent poate caracteriza un personaj de roman.



Pentru rezolvarea corecta a subiectului, sunt acordate o suta de puncte, 90 pentru cele trei cerinte si zece din oficiu. Dupa probele orale, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 98,68%. Examenul de bacalaureat va continua, astazi 29 cu proba scrisa la limba si literatura materna. Pe 30 iunie se va sustine o proba la o disciplina obligatorie a profilului, apoi pe 1 iulie este programata sustinerea unei probe la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii si, in final, pe 2 iulie, o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Rezultatele la probele scrise vor fi afisate pe 5 iulie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri