Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei afla ca anumite aspecte din grupul tau de prieteni nu sunt asa cum credeai tu. E timpul sa incepi sa pui intrebari.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Alexandru cel Mare a fost unul dintre primii mari strategi si conducatori militari din istorie. A murit la doar 32 de ani fiind stapanul celui mai mare imperiu cucerit vreodata.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- 50% dintre hotii romani sunt in strainatate!
- Si restul de 50% unde sunt?
- In guvern.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii claselor a V-a si a VIII-a vor primi note pe baza unor criterii unice la nivel national

25 Iulie 2004
Incepand cu anul scolar viitor, elevii claselor a V-a si a VIII-a vor fi evaluati pe baza unor criterii unice la nivel national, elaborate de Ministerul Educatiei. Astfel, notele nu vor mai fi date din burta si vor avea aceeasi valoare in toate colturile tarii. Ministerul Educatiei a centralizat, ieri, rezultatele experimentului desfasurat in peste 1.200 de unitati scolare, in urma caruia elevii claselor a VIII-a au fost apreciati cu ajutorul acestor criterii de notare unice in toata tara. In experiment au fost implicate peste 8 mii de cadre didactice. Dintre acestea, 57,78 la suta au apreciat ca criteriile de notare vin in sprijinul activitatilor de predare - invatare - evaluare, 41,4 la suta spun ca criteriile sunt usor de aplicat in practica, iar 54,1 la suta dintre dascalii participanti la experiment spun ca aceste criterii permit ca admiterea in licee sa se faca fara examene, doar pe baza notelor din gimnaziu. Pentru aplicarea acestor criterii unice de notare la clasele a V-a si a VIII-a, toate cadrele didactice vor fi instruite. Noile criterii produc modificari, anul viitor, la calcularea mediei de admitere in licee. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Ioana Irinel Chiran, a declarat in exclusivitate pentru Adevarul ca, in 2005, media generala din clasa a VIII-a va avea o pondere mai mare in calculul mediei de admitere in licee. "Media de la testele nationale va avea o pondere tot de 50 la suta ca si anul acesta, iar cealalta jumatate a mediei de admitere va fi formata din media anilor de gimnaziu in care media clasei a VIII-a va avea o pondere mai mare. Este in stadiul de proiect o metodologie prin care s-a propus ca media clasei a VIII-a sa aiba o pondere de 25 la suta din media de admitere si tot 25 la suta sa reprezinte media generala a claselor a V-a, a VI-a si a VII-a", a spus secretarul de stat. Ministerul Educatiei intentioneaza ca peste 3-4 ani sa nu se mai dea teste nationale, iar admiterea in clasa a IX-a sa se faca doar pe baza notelor din gimnaziu. Aceasta masura va fi luata doar dupa ce in toti cei patru ani de gimnaziu notele se vor da pe baza criteriilor unice de evaluare.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri