Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

La 25 februarie 1836 Samuel Colt a patentat revolverul in Statele Unite.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua prietene stau de vorba . -Draga mea, am auzit ca vrei sa divortezi ! -Este adevarat! -In cazul acesta ti-as recomanda un avocat bun. -Iti multumesc, draga mea, dar deja mi-am gasit un inginer simpatic !

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Candidatii la bacalaureat au inceput probele scrise

26 August 2003
Bacalaureatul, sesiunea august 2003, a continuat, ieri, cu prima proba scrisa - limba si literatura romana. Tot ieri a inceput examenul de capacitate, pentru absolventii de opt clase, care nu au trecut examenul in iulie ori nu s-au prezentat, din cauza corigentelor. Prima proba a fost, de asemenea, limba si literatura romana. Subiectele au avut structurarea clasica, adica mai multe probleme de stilistica pe marginea unui text la prima vedere, intrebari din gramatica, alcatuirea caracterizarii unui personaj dintr-o schita studiata la clasa si compunerea unei cereri de inscriere la un cerc al clubului copiilor.
La examenul de capacitate s-au inscris 80.000 de elevi. Bacalaureatul acestei sesiuni il sustin circa 43.000 de absolventi ai liceului. Unii dintre ei au solicitat, prin cereri scrise, conform dreptului conferit de noua Lege a invatamantului, sa dea examen doar la probele pe care nu le promovasera in iulie. De acest drept au cerut sa beneficieze 81 la suta dintre candidati.
Astazi, atat examenul de capacitate, cat si cel de bacalaureat continua cu proba scrisa la limba si literatura materna, pentru elevii care au absolvit gimnaziul, respectiv liceul in limbi ale minoritatilor etnice. (F. A.)
Noua elevi pe loc pentru admitere in liceele din Arad
Peste 1.400 de absolventi de clasa a VIII-a din Arad, care sustin examenul de capacitate in aceste zile, sunt asteptati sa se inscrie la a doua sesiune de admitere in licee, in timp ce locurile disponibile sunt de noua ori mai putine.
Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar al Judetului Arad, mai sunt disponibile doar 159 de locuri in licee, pentru care sunt asteptati sa concureze majoritatea absolventilor.
"Din acestea, doar 80 de locuri sunt disponibile la licee cu predare in limba romana, iar restul sunt la liceul maghiar Csiky Gergely.
In schimb, exista suficiente locuri la scoli de arte si meserii, respectiv 900, unde vor fi repartizati candidatii in functie de media obtinuta", a precizat inspectorul scolar general Zoea Rotaru.
Admiterea in licee si scoli de arte si meserii va avea loc la inceputul lunii septembrie. (Mediafax)
Zece repetenti din Brasov au "fortat" intrarea la capacitate
La un centru de examen din Brasov s-a petrecut un fapt neobisnuit. Zece elevi s-au prezentat ca sa dea examenul de capacitate, cu toate ca fusesera declarati repetenti, in clasa a VIII-a, inca de saptamana trecuta.
In iunie, la terminarea anului scolar trecut, ei au fost corigenti. Saptamana trecuta, vineri, au sustinut proba pentru corigenta, programata conform graficului, insa nu au trecut-o. Ca urmare, au ramas repetenti.
Tentativa lor de intrare frauduloasa la capacitate a fost depistata la timp, inainte de inceperea examenului.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri