Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi te vei intalni cu un vechi prieten si impreuna va veti pierde timpul impreuna. Ai grija sa nu uiti si de celelalte activitati pe care le ai in plan in aceasta zi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Denumirea bananei provine din limba araba, "banan" insemnand deget.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un pitic pe scara unui autobuz statea fata in fata cu o tipa parfumata,cu fusta scurta,plina de tot felul de inele si bratari.
Piticu o intreaba:
Va dati jos?
Tipa se uita la el si ii raspunde:Da.
La care piticul:
Cu ce,ca tare bine mai miroase!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Banatenii sint cei mai destepti absolventi de liceu

13 Iulie 2005
A plouat cu note de opt si noua in toata tara la examenul de bacalaureat. Din cei aproximativ 135.000 de candidati, 85% au promovat Bacul, iar in unele judete mai mult de 95%. In ziua afisarii rezultatelor, contestatiile au curs. Fata de rezultatele slabe obtinute de elevii claselor a VIII-a la testele nationale, cei care au terminat clasa a XII-a le-au dat lectii. Au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat intr-un procent mult mai mare. Dintre candidatii care au sustinut bacul, la nivel national, 85,06% au promovat. In toata tara, cei mai multi candidati care au obtinut medii intre 9 si 10 au fost bucurestenii, urmati de cei din judetul Dolj si Suceava. Culmea este ca tot bucurestenii sint si cei care nu au reusit sa promoveze intr-o proportie destul de mica in comparatie cu alte judete, adica 77%. Peste 5.700 de elevi bucuresteni au contestat notele primite la bacalaureat, mai mult de jumatate fiind nemultumiti de rezultatele obtinute la proba scrisa de limba sliteratura romana. Alte materii la care s-au facut contestatii au fost matematica, geografia si fizica. In ceea ce priveste promovabilitatea, cele mai bune rezultate le-au obtinut judetele Hunedoara, cu 95,34% , Mehedinti, 94,86% si Suceava cu 94,84%. In coada listei, rezultatele partiale ii plaseaza pe absolventii de liceu din judetul Teleorman, cu o promovabilitate de numai 61%. Rezultatele finale vor fi afisate pe 14 iulie, dupa doua zile in care comisiile de la bacalaureat vor rezolva contestatiile. Lucrarile vor fi reevaluate de alte comisii, in centre diferite decit cele in care au fost corectate initial. Daca profesorii care recorecteaza constata ca lucrarea merita o jumatate de punct in plus, elevul va primi cele 50 de sutimi. De exemplu, daca a obtinut 8,50, dar profesorii ajung la concluzia ca lucrarea merita 40 de sutimi, elevul nu va primi acest punctaj decit daca la recorectare se ajunge la 50 de sutimi. Pentru cei 14% dintre elevii care nu au promovat examenul exista o a doua sesiune, pentru care trebuie sa se inscrie in perioada 18- 22 iulie. De fapt, probele incep pe 22 august si se termina pe 2 septembrie, iar rezultatele vor fi afisate pe 5 septembrie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri