Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic, dar daca vremea e prea mohorata apuca-te de citit o carte politista.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Antonie van Leeuwenhoek este savantul danez care a observat pentru prima data bacteriile (anul 1676), utilizand un microscop format din doua lentile construit chiar de el.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un inspector in sanatate viziteaza un ospiciu de nebuni. Doctorul il insoteste...
- Domnule doctor, spune inspectorul, imi place modul in care ati organizat acest ospiciu, mai ales felul in care i-ati cointeresat pe nebuni in activitati ergonomice si in special imi place aceasta piscina din fata noastra. Sint uimit de felul in care i-ati antrenat pe nebunii acestia. Constat ca sar impecabil de la trambulina si pot spune, in calitate de cunoscator si suporter de natatie, ca sariturile au chiar un coeficient crescut de dificultate...
- Da, domnule inspector, sint magulit de laudele Dv., dar sa vedeti ce bine sar cind au si apa...!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bacalaureatul 2006 ramane corijent

14 Iulie 2006
Un sfert dintre candidati a contestat rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat din acest an. Nu s-au mai înregistrat atât de multe contestatii din 2003, când toate subiectele au fost date sub forma de grila, iar candidatii au picat pe capete. Pâna si ministrul Educatiei a cerut reevaluarea unor lucrari în judetele cu promovabilitatea cea mai mare si cea mai mica. Rezultatele, înainte de contestatii, arata ca în toata tara, trei din zece elevi au picat Bacalaureatul, în timp ce în Capitala s-a înregistrat unul dintre cele mai mici procente de promovabilitate din ultimii ani: patru din zece candidati au fost respinsi.

Cele mai multe contestatii au fost depuse la examenul scris de limba si literatura româna. Ilie Moromete si Ion, eroii romanelor lui Marin Preda si Liviu Rebreanu, transformati peste noapte din tarani în intelectuali, au adus depunctari importante candidatilor. Când au aflat ca au gresit, unii elevi s-au plâns ca asa au fost învatati de profesori. În aceste conditii, contestatiile au fost pe masura notelor primite.

Cele mai multe contestatii s-au adunat în Capitala, si în judetele Arges, Bihor, Brasov, Dolj, Galati, Neamt, Olt, Suceava si Vaslui. Mediile obtinute de elevi, înainte de contestatii, arata ca 79% din elevi au trecut Bacalaureatul, fata de aproape 84%, anul trecut. În topul judetelor cu cel mai bun procentaj de promovabilitate se afla Mehedintiul, urmat de Ilfov, si Botosani, Constanta si Hunedoara, cu acelasi procent de promovabilitate.

La polul opus, cele mai scazute procente de promovabilitate s-au înregistrat în judetele Arges, Teleorman, urmate de Bucuresti. Din 191.000 de candidati, doar 76 au reusit sa ia bacalaureatul cu 10 pe linie. Cei mai multi candidati care au promovat bacalaureatul cu nota 10 sunt din judetul Mehedinti - 13 absolventi - noua din Buzau, si opt din Dolj.

Ministrul Educatiei a cerut reevaluarea prin sondaj a unor lucrari. Mihail Hardau va desemna o comisie care va verifica daca notarea unor lucrari s-a facut conform baremurilor. Reevaluarea ministrului nu va duce la modificarea mediilor elevilor, dar daca notarea nu a fost corecta, profesorii vor fi aspru sanctionati. Rezultatele finale dupa rezolvarea contestatiilor vor fi afisate pe 14 iulie.

35.171 de contestatii
Locul 1 - Bucuresti - 7106
Locul 2 - Judetul Arges - 2255
Locul 3 - Judetul Bihor - 1000

Promovabilitatea la Bacalaureat: 76%
Locul 1: Mehedinti - 96,34%
Locul 2: Ilfov - 93,87%
Locul 3: Botosani, Constanta si Hunedoara - 92%

Promovabilitate scazuta
Locul 1: Arges - 58%
Locul 2: Teleorman - 61%
Locul 3: Bucuresti - 66%

Topul notelor
76 medii de 10
Locul 1: Mehedinti - 13 note de 10
Locul 2: Buzau - 9 note de 10
Locul 3 : Dolj - 8 note de 10.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri