Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un fulg de nea ajunge de la cer la pamant in 3 ore.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi purici de uita la televizor. La un moment dat, emisiunea este intrerupta de o rubrica publicitara, in
care este laudat un spray INSECTICID.
- Inchide-l odata!!! izbucneste unul din ei. Nu vezi ca astia dau filme de groaza???

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Invatamant : Teste_Nationale


Admitere Computerizata
Teste Nationale 2007



Ghidul admiterii computerizate

Varianta de download:
Tip fisier: pdf
Marime: 46196 bytes

Ghidul admiterii computerizate
Cum se completeaza fisa de admitere

Pentru intrarea la liceu un pas importatnt in acest proces pentru toti elevii absolventi de gimnaziu este completarea fisei de admitere. Pentru acestia avem mai jos  cateva sfaturi care sa le  usureze completarea fisei de admitere.

1. Pe fisa de admitere completarea optiunilor ce face in ordinea preferintelor  candidatilor.

2. Pe primele locuri se completeaza optiunile pe care ti le doresti cel mai mult, chiar daca media  nu iti permite sa intri la acele optiuni. Nu vei fi dezavantajat. Completeza in continuare cu optiunile care ti-ar place, precum si cu optiunile care nu te-ar deranja daca ai fi repartizat acolo.

In final incheie cu optiunile mai putin dorite, dar care trebuiesc trecute in fisa de admitere, pentru siguranta. Decat sa nu intri la una din optiunile tale, mai bine  intri la un liceu care nu-ti place sau la o scoala profesionala.

Atentie la completarea optiunilor. Prima optiune luata in considerare este prima optiune completata de tine. Nu trece o optiune nedorita inaintea uneia dorite.

3.
La completare trebiue sa tii cont si de mediile de admitere din anii precedenti pentru a-ti putea calcula sansele de intrare la fiecare din optiunile tale.

4. Numarul mare de optiuni de pe fisa ta de admitere  NU iti poate dauna; vei intra la prima optiune a ta la care mai sunt locuri.

Un numar prea mic de optiuni iti poate diminua sansele de a fi admis. Poate exista riscul sa nu ai o medie buna pentru nici una din optiunle tale completate.

Nu este nevoie de un anumit numar de optiuni pe fisa de admitere. Important este ca numarul de optiuni completate de tine sa fie ordonate (de la cea mai dorita la cea mai putin dorita) si sa fie suficient de mare pentru a-ti permite repartizarea.

5. De la un an la altul mediile sunt un pic mai mari, iar acesta este un motiv in plus pentru completarea in fisa de admitere a cat mai multe optiuni. Se poate ca media de intrare la una din preferintele tale sa fie mult mai mare sau mai mica decat in anii trecuti. Mediile de admitere din anii precendeti sunt orientative.

6. Operatiune de validare a fiselor este simpla, dar este obligatorie pentru toti candidatii. Completarea gresita a unuia dintre detalii, cum ar fi completarea mediilor din cataloagele scolare pe fisa de optiuni, completarea gresita a numelui candidatului sau scrierea mai putin citeata a codurilor liceelor pot cauza neplaceri foarte mari.

Pentru evitarea acestor greseli, procedura necesita tiparirea fiselor de admitere asa cum au fost ele introduse in baza de date. Dupa tiparirea  „fisei martor”, aceasta este transmisa scolii de provenienta.

In perioada ramasa intre introducerea fisei in computer si data limita de 8 iulie, dirigintii vor convoca la scoala toti elevii impreuna cu parintii si vor verifica corespondenta optiunilor de pe fisa originala si cea martor, iar in final vor semna pentru conformitate

Eventualele neconcordante intre fisa completata si fisa martor vor fi imediat semnalate conducerii scolii, ce va reveni la centrul de colectare a datelor pentru a remedia greseala.

7. Intre validarea fisei si repartizarea computerizata, adica perioada 8-14 iulie, fisele vor fi centralizate in bazele de date judetane, iar de aici mai departe in baza de date nationala de la Ministerul Educatiei si Cercetarii.

8. Dupa corectarea greselilor semnalate si dupa verificari multiple are loc repartizarea (14 Iulie)

9. Procesului de repartizare ordoneaza elevii descrescator (dupa media de admitere) si-i repartizeaza pe rand (incepnad cu cel care are media cea mai mare)

Fiecare elev este repartizat la prima optiune de pe fisa sa unde mai sunt locuri. Daca unui elev, optiunile exprimate nu-i permit sa intre la nici un liceu pentru ca locurile au fost ocupate de elevi cu medii mai mari decat el, respectivul elev va ramane nerepartizat.

Pentru a întelege mai usor algoritmul, luam urmatoarele exemple:

A. Presupunem ca elevul are media 10. El este cel mai bun din judet, este repartizat primul, deci la prima sa optiune. El este primul care ocupa primul loc din judet.

B. Presupunem ca elevul are media 9 si la prima sa optiune s-au ocupat 14 locuri de catre 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa optiune.

C. Presupunem ca elevul are media 8 si la prima sa optiune s-au ocupat toate locurile de catre elevi cu medii mai mari decât a lui. Daca la a doua sa optiune mai exista locuri libere, el va repartizat la a doua sa optiune.

Altfel, se verifica a treia optiune de pe fisa sa, si urmatoarele, în ordine, pana la gasirea primei sale optiuni la care mai sunt locuri libere.

De notat ca nu se poate întâmpla ca "locul tau" sa fie ocupat de catre cineva cu medie mai mica decât a ta, pentru ca tu esti repartizat înaintea lui !

D. Presupunând ca elevul A are media de admitere 8.93 si optiunea X pe locul 2 în fisa de optiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 si optiunea X pe locul 1 în fisa de optiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru optiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la optiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B.

Pentru informatii suplimentare sau pentru eventualele nelamuriri va rugam sa consultati site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.