Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Atmosfera in grupul tau de prieteni e mai relaxanta ca niciodata, iar pe tine nu poate decat sa te bucure aceasta situatie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Capitanul Marvel original din reviste a murit de cancer.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula la cabinetul medical al regimentului:
- Dom' doctor, ma simt foarte rau!
- Unde va simtiti rau?
- Sa traiti, aici, in armata!

› vrei mai mult

home : Scoala : Institurii Speciale : Salvati Copiii : Raportul anual "Salvati copiii"

Raportul anual "Salvati copiii"

Educatie si formare
Participarea copiilor si tinerilor
Copii in dificultate
Evenimente speciale
Lobby si advocacy
Financiar-economic

Copii in dificultate

Copiii strazii
In programele destinate copiilor fara adapost au fost cuprinsi peste 500 de copii. Ei au beneficiat de asistenta stradala, de ocrotire īn centrele rezidentiale (Gavroche - Bucuresti, Clubul Copiilor Strazii - Craiova) si de serviciile oferite de Centrul de Informare si Coordonare privind Protectia Copiilorfara Adapost.

Salvati Copiii Romānia s-a implicat īn dezvoltarea serviciilor sociale specializate pentru: copiii din familii sarace, copiii abuzati sau exploatati. Copiii de etnie rroma, copiii refugiati, copiii cu dizabilitati si cei seropozitivi, adolescentii si tinerii consumatori de drog au beneficiat, de asemenea, de programele dezvoltate de Salvati Copiii. Un numar de 15.000 de copii aflati īn dificultate au fost cuprinsi īn programele organizatiei.

Serviciile stradale(Bucuresti, Craiova, Iasi, Suceava, Pitesti, Targoviste, Targu Mures)

* Numarul total de copii si tineri care au beneficiat de serviciile oferite de lucratorii sociali stradali a fost de 355. Activitatile s-au concretizat īn urmatoarele rezultate:
- 93 de copii au fost retrasi din munca si inclusi īn programe de consiliere si educationale
- 23 de copii au fost reintegrati scolar
- 17 copii au fost reintegrati familial
- au fost obtinute acte de identitate pentru un numar de 44 defamilii
- au fost facute demersuri pe lānga autoritatile abilitate īn protectia copilului pentru un numar de 52 de familii care traiau cu copiii lorīn strada
- 100 de copii au fost īnsotiti la serviciile medicale de specialitate
- au fost efectuate 140 de anchete socialeīn familie
- 150 de copii au fost integrati īn centre rezidentiale din Bucuresti si filiale
* īn luna iulie a demarat "Programul integrat pentru eliminarea celor mai grave forme de munca a copiilor strazii īn trei orase selectate din Romānia pāna īn anul 2002" care constituie o componenta a Programului International pentru Eliminarea Muncii Copilului dezvoltat de catre Reprezentantul īn Romānia al Biroului International al Muncii. Orasele selectate pentru derularea proiectului sunt Bucuresti, Craiova si lasi, situate īn trei zone defavorizate din punct de vedere economic: Muntenia, Oltenia si Moldova. Grupul tinta al programului īl reprezinta un numar de 500 de copii implicati īn forme grave de exploatare prin munca: cersetorie, prostitutie, īncarcat-descarcat marfa, spalatul masinilor, etc.
* īn perioada octombrie - decembrie 2001, īn cadrul programului Satellite Street Children, sustinut financiar de European Network on Street Children Worldwide, s-a desfasurat proiectul "Clubul copiilor". Obiectivul principal al acestui proiect a fost realizarea unui club unde copiii au avut posibilitatea de a se familiariza cu noile tehnologii informatice, au īnvatat sa scrie si sa deseneze pe calculator si, īn paralel, s-au implicat īntr-un campionat de fotbal. 52 de copii ai strazii au luat parte la acest proiect, la finele caruia au realizat buletinul informativ "Vulturii Negri Junior".
* īn cadrul Fermei Livezi (Craiova) a fost deschisa Casa Hanne - un program de tranzit pentru tinerii care parasesc Centrul de Plasament nr. 8, Craiova. Cei 7 tineri cuprinsi īn acest program au reusit sa-si formeze deprinderile de viata independenta, reusind sa-si gaseasca locuri de munca. Unii dintre ei si-au īntemeiat propriile familii.

Publicatii:
- S.O.S. Copiii Strazii - buletin informativ
- Infocent- buletin informativ
- studiul "Evaluare rapida a situatiei copiilor strazii care muncesc īn Bucuresti" (realizat cu sprijinul Biroului International al Muncii - Programul International pentru Eliminarea Muncii Copiilor)

Centrul de Informare si Coordonare privind Protectia Copiilor fara Adapost
A avut ca obiectiv pentru anul 2001 informarea si consolidarea retelei guvernamentale si neguvernamentale care deruleaza programe de asistenta sociala a copiilor strazii. Realizarile Centrului au fost:
* Monitorizarea fenomenului copiii strazii prin organizarea a 10 īntālniri de lucru cu membrii retelei pentru discutarea diferitelor aspecte ale acestui fenomen si pentru realizarea de noi colaborari īn domeniul protectiei copiilor strazii.
* īncheierea de noi contracte privind baza de date "Copiii Strazii" cu Directiile pentru Protectia Copilului Sector 2 si Sector 3 Bucuresti si cu Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau.
* Acordarea de consultanta de specialitate persoanelor fizice si organizatiilor neguvernamentale care au īntāmpinat dificultati din punct de vedere juridic si acompanierea īn instanta a cazurilor civile sau penale īn care au fost implicati copii sub 18 ani.
* Reunirea unui grup format din 120 de copii din strada, din centrele de zi si rezidentiale ale organizatiilor neguvernamentale si din scolile generale din Bucuresti īn cadrul unui proiect focalizat pe desfasurarea de activitati recreativ-educative.
* Motivarea a 30 de copii de a parasi mediul stradal si de a se integra īntr-un program de asistenta sociala si educationala prin organizarea unui club de informatica la sediul Centrului de Informare si Coordonare.

Parteneri:
Directiile pentru Protectia Copilului, Politia Capitalei - Serviciul Prevenire, Federatia ONG-urilor pentru Protectia Copilului, Fundatia A.R.M.S., Fundatia pentru Ocrotirea Copilului, Fundatia Internationala pentru Copil si Familie, Organizatia Umanitara Concordia, Centrul social "Sf. Dimitrie"
Mai departe >>

hai sus! :  home : Scoala : Institurii Speciale : Salvati Copiii : Raportul anual "Salvati copiii"