Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lipitorile pot fi tratament pentru calvitie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Chuck Norris poate sa dea foc la furnici cu lupa. Noaptea!

› vrei mai mult

Sport, arta, miscare, culoare, muzica, tinerete, energie…dans sportiv!

03 Aprilie 2012


Daca a venit primavara, e timpul pentru dans!

Clubul de dans sportiv Pygmalion organizeaza cea de-a IX-a editie a concursului national de dans sportiv Cupa Pygmalion sambata 7 si duminica 8 aprilie, la sala Antilopa din Bucuresti.

Organizata sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv Cupa Pygmalion asteapta, ca in fiecare an, peste 350 de perechi de dansatori din toata tara, peste 1.000 de spectatori, iubitori si impatimiti ai dansului sportiv.

“Cupa Pygmalion a demonstrat pe parcursul celor 9 ani ca sprijina si incurajeaza promovarea si dezvoltarea dansului sportiv - ce imbina in mod fericit arta si sportul - in randul copiilor, adolescentilor si nu numai, completand in mod firesc o agenda ce cuprinde zeci de competitii organizate pe plan national anual”, ne-a declarat Valentin Butanche, presedintele Clubului de dans sportiv Pygmalion.

Competitia, care se desfasoara pe parcursul unei zile, se adreseaza concurentilor membri legitimati ai cluburilor de dans sportiv din tara.

Cupa Pygmalion urmeaza etapele obisnuite ale unei astfel de manifestari, participantii concurand pentru trofeul suprem in stilurile standard si latino.

Stilurile de dans ce fac parte din categoria dansurilor standard sunt: valsul lent, tango, valsul vienez, slow fox si quick step, in timp ce in categoria dansurilor latino-americane regasim: samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble si jive.  

In dansul sportiv, grupele valorice incep cu clasa Hobby (incepatori) si continua ascendent cu clasa E, D, C, B, A, S. Trecerea intr-o clasa valorica superioara se face prin acumularea de puncte in cadrul competitiilor nationale si internationale.

Varsta minima de intrare in concurs este de 6 ani, varsta maxima fiind de 35 ani, conform regulamentului IDSF si FRDS.

Toti finalistii vor primi diplome, medalii si cadouri din partea sponsorilor si partenerilor competitiei. Castigatorii locurilor I, II si III vor primi si cate o cupa ce completeaza palmaresul sportivilor.

Editia a IX-a a concursului de dans sportiv organizat de Pygmalion aduce si o noutate: organizarea a doua concursuri speciale de Vals Vienez. Cupa DANONE – pentru concurenti cu varsta intre 6 si 15 ani si Cupa SYOSS pentru concurenti cu varsta intre 12 si 99 ani.Pentru mai multe detalii si programul complet: www.pygmaliondance.ro

Inapoi la lista de stiri