Educatie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Glandele sudoripare nu au repartitie uniforma pe suprafata tegumentului. Astfel, in zona axilara, glandele sudoripare au o densitate maxima(300 de glande pe cm patrat) fata de pielea spatelui (100 de glande pe cm patrat), unde se inregistreaza densitatea minima.
› vrei mai multBancul zilei
Doi tarani vorbesc:
- Buna-i ploaia asta, ai sa vezi ce o sa iasa din pamant dupa ea.
- Doamne fereste! Am trei neveste ingropate.
Shop Clopotel.ro

START inscrieri in programul care pregateste tinerii pentru reusita in viata
03 Septembrie 2024
UP Generation urmareste sa devina proiect de tara si sa ajunga la 1 milion de tineri, care sa deprinda abilitati de viata, de cariera si de business.
• Tinerii cu varste intre 16 si 25 de ani care isi doresc sa se pregateasca pentru succes in plan personal si profesional au timp pana pe 20 septembrie sa se inscrie in Life Skills Pro, un program unic de mentorat care antreneaza abilitatile de viata, dezvoltat de Monica Florea, antreprenor cu peste 25 de ani de experienta in business si fondatoarea UP Generation.
• Life skills, abilitati definite de Organizatia Mondiala a Sanatatii, variaza de la autocunoastere, comunicare, gandire critica, pana la gestionarea emotiilor, managementul stresului si capacitatea de a lua decizii. Alaturi de competentele tehnice dobandite, abilitatile de viata fac diferenta si scriu un parcurs reusit.
• In cadrul Life Skills Pro, tinerii vor beneficia si de educatie juridica, primul format educational din Romania de acest tip adaptat tinerilor. De la intelegerea unui contract pana la preventie penala cu focus pe ariile infractionale, printre care si tema drogurilor, un subiect din ce in ce mai presant in randul tinerilor.
• UP Generation vizeaza sa devina un proiect de tara, care sa implice sistemul educational si mediul de afaceri, pentru ca peste 1 milion de tineri sa deprinda abilitatile de viata si de cariera.
Life Skills Pro, program lansat in 2023 sub umbrela UP Generation, isi asteapta tinerii dornici sa se dezvolte in noile grupe care incep din aceasta toamna. Programul este o experienta transformatoare gandita sa le ofere abilitatile esentiale pentru a straluci in viata profesionala si personala si este bazat pe activitati interactive si invatare prin experienta si practica.
Un studiu realizat la comanda UP Generation in luna mai a acestui an a aratat ca 72% din tinerii din Romania isi doresc sa invete mai mult decat ce le ofera scoala sau facultatea. Educatia financiara, vorbitul in public, marketingul si comunicarea, mangementul si leadershipul sunt ariile de interes aflate pe lista lor de prioritati. 7 din 10 tineri isi doresc programe de invatare bazate pe exemple practice, exercitii si scenarii reale de viata.
Demo-uri gratuite in 14 si 21 septembrie
In cadrul sesiunilor, tinerii se antreneaza cum sa comunice clar, sa colaboreze eficient si sa-si asume responsabilitatea, cum sa gestioneze stresul, sa-si dezvolte inteligenta emotionala si sa se adapteze la schimbari, sa se educe financiar, fiind sprijiniti sa devina conducatori ai propriilor vieti.
Printre noutatile programului se numara sesiuni despre: mindset (modul de gandire orientat spre crestere si dezvoltare continua), antrenarea abilitatilor de negociere, managementul conflictelor si educatia juridica. O initiativa menita sa ii familiarizeze pe tineri cu abilitatea de a recunoaste si a-si revendica drepturile, dar si cu modul de a intelege si de a respecta obligatiile legale, apoi abilitatea de a intelege si a interpreta contractele, respectarea angajamentelor legale si de a intelege care este raspunderea civila, dar si penala. Sunt notiuni care nu sunt predate in scoala si de care tinerii au mare nevoie.
Inscrierile la DEMO se pot face pana pe 14 septembrie. Tinerii beneficiaza de un demo gratuit, in zilele de 14 si 21 septembrie, urmand ca sesiunile sa inceapa din 28 septembrie. Programul se deruleaza pe aceeasi structura a anului scolar, cu respectarea perioadelor de vacanta si a liberelor legale. Cele 20 de sesiuni au loc saptamanal (3 ore, in fiecare sambata pentru elevii de liceu si in cursul saptamanii, pentru studenti si absolventii universitari), integral in sala, unde sunt invitati oameni de business si profesionisti din diverse domenii care le raspund tinerilor la intrebari, si dezbat situatii si contexte de viata, cariera si business.
Contextele educationale actuale nu antreneaza abilitatile de viata ale tinerilor
Abilitatile de viata nu sunt innascute, ci sunt dobandite prin invatare si practica.
„Ideal este ca aceasta pregatire sa se faca in scoli, iar noi in programele de mentorat doar sa rafinam perspective, dar din pacate, contextele educationale actuale nu dezvolta aceste competente - asa ca noi pornim cu ABC-ul pregatirii. Generatiile s-au schimbat, au alte valori, sunt obisnuiti sa invete altfel, mai interactiv, cu mai mult ajutor din partea tehnologiei – iar sistemul educational nu tine inca ritmul acestor schimbari rapide - atat a tinerilor, cat si a societatii. Pentru asimilarea informatiilor, este nevoie ca toate conceptele teoretice sa fie integrate intr-o perspectiva practica.
In cadrul UP Generation, antrenam abilitati de viata sub forma educatiei alternative, completand educatia formala si reusind sa impletim sesiunile de mentorat cu cele experientiale. Spre finalul programului, dupa ce avem un parcurs valoros, analizam progresul si in functie de nevoile fiecarui tanar si de obiectivele sale, stabilim pasii ulteriori, asigurandu-ne ca il insotim pana la nivelul la care are nevoie, construindu-si o baza solida pentru viitor. Asteptam in program cat mai multi tineri dornici sa devina lideri ai propriilor vieti”, declara Monica Florea, fondatoare si CEO UP Generation.
Programul Business Pro, de antrenare a abilitatilor profesionale, din 2025
Pe langa programul de abilitati de viata pe termen lung (9 luni), UP Generation va lansa, din aceasta toamna, o serie de ateliere menite sa ii ajute pe tineri sa exploreze si sa aprofundeze diverse abilitati de viata, management, leadership personal. Tot acum va debuta si programul Business Pro, in varianta pilot, urmand ca lansarea oficiala sa aiba loc la inceputul anului 2025. Programul antreneaza abilitatile profesionale din zona Management, Marketing, Vanzari, Recrutare, Leadership si Antreprenoriat, cu acces la sesiuni de mentorat one to one.
Viziunea pe termen lung este ca UP Generation sa devina un proiect de tara, care sa implice sistemul educational si mediul de afaceri, pentru ca peste un milion de tineri sa deprinda abilitatile de viata, de cariera si de business prin care sa se dezvolte spre atingerea potentialului de care dispun.