Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Dragonul de Komodo este cea mai mare soparla, cu o lungime de doar 3 m.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce spune un oltean cand se descalta? -A mai trecut un an.

› vrei mai mult

Pixul invizibil si fituica ultravioleta, comercializate pe internet

05 Decembrie 2006
Ultima "moda" in materie de copiat este "fituica ultravioleta", careia i se face reclama on-line ca fiind "un ajutor minunat pentru examenele din facultate, liceu, scoala, atestari, sesiuni sau cursuri". "Setul de copiat", alcatuit din marker UV sau pix invizibil si pix normal cu led pentru citirea textului, se vinde pe internet la pretul de 29 RON. Site-ul http://uvpixuri.3x.ro/ explica detaliat procedura de utilizare. "Cu ajutorul markerului ultraviolet poate fi scris orice text, pe orice tip de hartie.

Scrisul va fi nevizibil la lumina obisnuita a zilei sau la cea artificiala. Inscriptia poate fi vazuta numai prin intermediul minilanternei UV din pixul cu led sau, alternativ, brelocul cu led". Inventatorul s-a gandit la toate. "Ledul UV din minilanterna este montat cu cativa milimetri in interior, astfel ca profesorul sa nu observe iluminarea.

In caz ca profesorul se apropie, trebuie numai sa deconectezi lanterna, prin ridicarea degetului de pe butonul pixului. Textul inscriptionat va deveni nevizibil, iar copiuta va deveni o simpla foaie de hartie". Reclama este realizata profesional: "Comanda acum si asigura-ti o viata linistita in timpul examenelor si sesiunilor! Pentru o comanda mai mare de trei seturi se acorda reduceri".

Copiuta 3G, metoda de avangarda
Cea mai moderna metoda de copiat printre studenti este fituica electronica, accesata de pe telefonul mobil. "Este necesar sa ai notiuni in domeniul computerelor si al internetului si sa ai nevoie de un abonament GSM cu optiuni WAP sau 3G", explica Mihai, student la una din universitatile din Capitala.

Copiutele se fac in computerul de acasa, in fisiere-text obisnuite. Urmatorul pas este crearea unei adrese de internet si transferarea fisierelor. Ele pot fi accesate apoi prin browser-ul WAP al telefonului mobil, dupa cum explica studentul.

Sursa: Adevarul
Inapoi la lista de stiri