Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Femeile clipesc de doua ori mai des decat barbatii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea tehnologiei:
- In Argentina, dimineata intra cireada de vite pe poarta abatorului, seara, ies conservele.
- In Japonia, dimineata intra pe poarta nisipul, iar la amiaza, ies microprocesoarele.
- La noi in sat, la 9 au inceput sa toarne fundatia la fabrica de spirt si la 10 toti erau beti morti !

› vrei mai mult

Oradea inaugureaza primul centru educational dotat cu echipamente Samsung de ultima generatie

14 Iulie 2022

clasa smart

Ca parte a viziunii de digitalizare a sectorului educational, a luat nastere SEED – Samsung Ecosystem for Education Development. Initiativa este realizata în parteneriat cu autoritatile publice locale si institutii de invatamant si vizeaza dezvoltarea învatamantului din Romania prin accesul la tehnologie.


Elevii de la Colegiul National „Emanuil Gojdu” din Oradea se vor putea bucura de o experienta de învatare interactiva si facila, odata cu deschiderea primului centru educational din cadrul programului Samsung Ecosystem for Education Development. Acesta este primul din cele patru astfel de centre educationale pe care compania urmeaza sa le deschida în Romania în aceasta vara.


Pentru a marca inagurarea centrului, liceul a sustinut astazi o prima lectie de fizica folosind tehnologia interactiva Samsung.


Programul Samsung Ecosystem for Education Development este creat cu scopul de a pune bazele dezvoltarii unui mecanism facil de colaborare între Samsung si mediul educational din Romania, care sa ofere deopotriva profesorilor si elevilor infrastructura si instrumentele de lucru de care au nevoie. Prin aceste demersuri, Samsung îsi propune sa le ofere acestora sansa de a descoperi si interactiona direct cu tehnologiile sale.


Totodata, programul vine în întampinarea provocarilor cu care se confrunta astazi mediul educational si îsi propune ca în baza feedbackului comunitatii de profesori sa adapteze o serie de solutii si sa raspunda mai bine nevoilor sistemului educational romanesc. Pentru digitalizarea educatiei este important de mentionat faptul ca, mai mult decat dotarea cu tehonogie a unor sali de clasa, are loc un proces de transformare a modului de predare-învatare. Menirea reala a învatarii digitale este sa îmbunatateasca si sa faciliteze procesul de învatare, nu pur si simplu sa continue învatarea clasica prin utilizarea diferitelor mijloace digitale.


Initiativa SEED are la baza trei piloni principali:


-Parteneriate strategice cu ONG-uri si lideri EDTECH*1


-Centre tehnologice educationale


-Profesori reformatori ai educatiei


Primul pilon are la baza consolidarea ecosistemului educational, Samsung intrand într-un parteneriat cu INACO SmartLAB si compania daneza Shape Robotics.


 Centrele tehnologice educationale, pilonul doi, devin un cadru fizic de interactiune cu tehnologiile Samsung în procesul educational. Aceste centre vor fi dotate cu tehnologie si produse Samsung: cate doua table interactive, 16 scaune, 16 tablete si o solutie pentru videoconferinte pentru fiecare centru. Ele vor putea fi utilizate de catre ambasadorii pentru educatie si vor juca rolul de centre de învatare si spatii în care vor fi gazduite evenimente dedicate educatiei, conferinte etc.


Pilonul trei îl reprezinta profesorii reformatori ai educatiei, aportul lor fiind unul substantial pentru succesul initiativei, întrucat acestia vor contribui la antrenarea abilitatilor digitale necesare pentru utilizarea tehnologiei în predare si pentru crearea de continut educational de calitate.


Ambasadorii sunt echipati cu cate un Home Teaching Kit cu produse Samsung (tablete, smart monitor, Samsung Flip, casti) pe care îl vor folosi în activitatea lor didactica. Ei au participat inclusiv la un curs de dezvoltare a competentelor digitale, special conceput pentru nevoile lor, prin care au dobandit cunostinte valoroase pentru procesul de predare. Samsung le va fi partener pe întreg parcursul initiativei, ca ei sa poata folosi tehnologia Samsung la adevarata ei capacitate.


Consideram ca sistemul educational romanesc trebuie ajutat si stimulat sa se transforme într-un lider al progresului si transformarii întregii societati, care sa inspire si sa ghideze tinerii, iar tehnologia joaca un rol foarte important în acest demers, facilitand procesul de învatare. Succesul unui asemenea proces de transformare înseamna un efort comun si sustinut al tuturor celor implicati, în care oameni, comunitati si organizatii vor trebui sa se implice si sa colaboreze pentru a asigura un sistem de educatie de calitate”, a declarat Cristian Constantin-Head of Division Enterprise Business Team & Education Strategy Director-Central Eastern European Display Organisation.


Alte trei centre educationale Samsung vor fi deschise în lunile urmatoare, dupa cum urmeaza: la Bucuresti, în ultima saptamana din iulie, la Timisoara, în prima saptamana din august si la Bacau în a doua saptamana din august.



1Producatori de tehnologii educationale


Inapoi la lista de stiri