Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


E o perioada linistita apentru tine, tinand cont ca ai trecut prin multe situatii neplacute. Bucura-te, o meriti!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Stiati ca cel mai vechi ou din lume se gaseste intr-un muzeu din New-York si este un ou de dinozaur care are 120 000 000 de ani?

› vrei mai mult

Bancul zilei

Invatatoarea:Ionut,te-am rugat sa-mi desenezi animalul tau de casa pe tabla,iar tu nu ai facut nimic!
Ionut:Ba da - mi-am desenat pisica neagra,noaptea.

› vrei mai mult

Lectia de geografie: Triunghiul Bermudelor

27 Iulie 2023

Vapor pe mare in furtuna

Te-ai intrebat vreodata de ce e celebru Triunghiul Bermudelor si de unde vine denumirea? Ei bine, in acest articol vom incerca sa gasim cateva explicatii stintifice legate de acest loc misterios.


Triunghiul Bermudelor, cunoscut si sub numele de Triunghiul Diabolic, este o zona misterioasa din Oceanul Atlantic, situata intre punctele geografice Miami (Florida, SUA), insula Bermuda si San Juan (Puerto Rico). Acesta este unul dintre cele mai celebre locuri asociate cu fenomene paranormale si disparitii inexplicabile de nave si avioane.


Exista numeroase teorii si mituri legate de Triunghiul Bermudelor, iar unele dintre cele mai comune fenomene raportate sunt:


Disparitia navelor si avioanelor

O multime de nave si avioane au fost raportate ca disparute in zona Triunghiului Bermudelor, fara nicio explicatie evidenta.


Compasul magnetic afectat

Unele nave si avioane raporteaza ca au intampinat anomalii magnetice, care pot provoca defectiuni ale echipamentelor de navigatie.


Activitatea electrica neobisnuita

Se spune ca in aceasta zona se produc fenomene electrice ciudate, cum ar fi fulgerele rosii sau albastre.


Explozii inexplicabile

Unele marturii sustin ca au auzit explozii puternice, dar nu s-a gasit niciodata o cauza clara.


Totusi, desi aceste povestiri captivante au cunoscut o expunere semnificativa prin mass-media si literatura, cercetarile stiintifice si investigatiile au indicat ca Triunghiul Bermudelor nu este mai periculos sau misterios decat oricare alta zona maritima cu trafic intens.


Originea denumirii "Triunghiul Bermudelor" provine, desigur, de la faptul ca aceasta zona se afla in apropierea insulei Bermuda si se presupune ca ar fi un triunghi imaginar trasat intre cele trei puncte mentionate mai sus. Acest nume a fost folosit pentru prima data in 1964, cand autorul Vincent Gaddis a publicat un articol in revista "Argosy" despre misterul disparitiilor din aceasta zona, folosind termenul "Triunghiul Diabolic". Cu timpul, aceasta denumire s-a modificat si a devenit cunoscuta sub numele de Triunghiul Bermudelor, devenind un fenomen cultural si de interes general.

Citeste si alte articole cu lectii la geografie:

Lectia de geografie: Cat de periculoase sunt eruptiile solare
Lectia de geografie: De ce ziua cerul este albastru
Lectia de geografie: Ce ar trebui sa stim despre spatiul Schengen

Redactia clopotel.ro
sursa foto: pixabay.com

Inapoi la lista de stiri