Educatie
Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)
Reusesti sa termini de citit o carte inceputa mai demult. Deja te gandesti la urmatoarea carte pe doresti sa o citesti.
› vrei zodia taCultura generala
Rosia este cel mai apreciat fruct din lume, urmat fiind de banana si portocala.
› vrei mai multBancul zilei
Chuck Norris a fost deja pe Marte,deaceea nu exista viata.
› vrei mai multShop Clopotel.ro

Kinodiseea – primul festival de film pentru copiii incepe pe 22 septembrie
15 Septembrie 2009In competitia festivalului vor fi 10 lungmetraje ce vor rula in premiera nationala; Dragon Hunters (Franta), Mia et le Migou (Franta), Who is afraid of the wolf? (Cehia), "In the attic" (Cehia), Mommo (Turcia), Ponyo ( Japonia), Winky s Horse ( Olanda), Where is Winky s Horse? (Olanda), Please vote for me! (China), The Paper Prince (Serbia) iar inafara competiei vor fi doua filme: The Fall si Khamsa. Toate aceste filme au fost selectionate sau premiate la importante festivaluri internationale. Kinodiseea se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 – 12 ani si are ca scop crearea unei nise si deschiderea de noi cai pentru alte genuri de manifestari culturale pentru copii.
Daniel Mitulescu, Director Kinodiseea: "Kinodiseea este un altfel de festival, unul cu si pentru copii. Ne dorim sa cream un eveniment anual unde copiii pot descoperi ce se petrece in spatele camerei. Kinodiseea le ofera ocazia sa cunoasca realizatori, actori, cineasti din toata lumea si filme care sa le trezeasca curiozitatea pentru alte culturi. Prin acest festival vrem sa oferim generatiei tinere filme cu care ar intra mai greu in contact. Copiii isi afirma preferintele de la varsta frageda si de aceea dorim sa-i familiarizam cu obiceiul de a merge la cinema si de a le educa din timp gustul pentru filmele de calitate."
Pe parcursul celor 5 zile ale festivalului Kinodiseea se vor desfasura o serie de ale evenimente. Vor avea loc ateliere interactive de regie, actorie si efecte speciale pentru copii, sustinute de catre tineri cineasti, printre care si actrita Maria Dinulescu, cu experienta atat in domeniu, cat si in lucrul cu copiii. Pe langa proiectiile filmelor, copiii se vor bucura de o serie de concerte, de mini petreceri, un bal mascat, intalniri cu actorii din filmele prezentate in festival si multe alte surprize. De asemenea festivalul va avea rezervat o zi speciala dedicata in intregime filmului romanesc unde vor fi prezentate productii romanesti clasice pentru copii.
Festivalul este organizat de Metropolis Film si Asociatia Culturala SCRIPT.
Metropolis Film
Metropolis Film si-a inceput activitatea cu distributia filmului "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", selectat la Cannes in 2006. A continuat cu distributia unor filme realizate de case de productie independente. Metropolis Film este si producator de spoturi publicitare. S-a incercat pe acest plan o redefinire a ideii de publicitate, punandu-se accentul pe ideea si realizarea unei imagini artistice, clare si realiste. Compania colaboreaza cu regizori precum Catalin Mitulescu (Palme d Or 2004 pentru "Trafic") sau Bogdan Mustata (Ursul de Aur 2008 pentru "O Zi Buna de Plaja").In 2007 Metropolis Film a realizat si a promovat o serie de concerte de muzica cu totul aparte, primul dintre ele, prezentarea pe scena romaneasca a lui Alexander Balanescu, urmat apoi de concertul Taraf de Haidouks.
Asociatia Culturala SCRIPT
Asociatia culturala SCRIPT a fost infiintata in 2009 cu scopul de a promova si a sustine activitatile culturale, in special productia cinematografica si distributia de film, prin sprijinirea si implicarea cat mai multor artisti, atat in tara cat si in strainatate.