Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pisica are 32 de muschi in fiecare ureche.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un betiv in autobuz, se uita insistent la o blondina.

-Urato, zice betivul.

Fata se uita cu dispret

-Urrrrato, zice iar betivul. Fata nu-l baga in seama. A treia oara xice betivul, urrratoooo

=Betivule, zice fata enervata. la care betivul,

-Da, da mie maine-mi trece...

› vrei mai mult

In anul scolar 2021-2022, peste 60.000 de elevi nu au abandonat scoala datorita programelor desfasurate de 7 ONG-uri, sprijinite de Lidl Romania

05 Octombrie 2022

Lidl Romania impreuna cu partenerii din societatea civila continua sa sustina accesul la educatie incluziva de calitate in scolile din Romania

Doar anul trecut, prin fondurile alocate de LIDL, peste 60.000 de elevi din toata tara au beneficiat de acces la educatie si sprijin in finalizarea studiilor, iar peste 8.600 de cadre didactice au participat la programe de formare.

Lidl Romania impreuna cu partenerii din societatea civila continua sa sustina accesul la educatie incluziva de calitate in scolile din Romania


De Ziua Educatiei, Lidl Romania alaturi de partenerii sai strategici din societatea civila celebreaza programele realizate impreuna in domeniul educatiei, prin care contribuie la dezvoltarea unui sistem de invatamant de calitate in Romania. 


Educatia joaca un rol fundamental in functionarea si dezvoltarea unei societati durabile. De aceea, sub umbrela Pentru un viitor mai bun, Lidl Romania sustine constant programe prin care faciliteaza accesul la educatie de calitate pentru toti copiii, indiferent de categoria sociala din care fac parte. Doar in ultimii 6 ani, retailerul a investit peste 60 de milioane de lei in initiative din domeniul educatiei formale, informale sau pentru protectia mediului, dezvoltate impreuna cu parteneri strategici din societatea civila.


Educatia este temelia societatii noastre, iar prin fiecare caramida pe care o punem la baza sistemului educational, cladim de fapt viitorul copiiilor nostri si al Romaniei. Astazi, 5 octombrie, este Ziua Educatiei, dar noi, Lidl, o sarbatorim zilnic prin programele educationale in care ne implicam si prin rezultatele extraordinare pe care le vedem concret in comunitatile din Romania in care investim de aproape 11 ani. Ne bucuram de fiecare data cand vedem un copil care merge zilnic la scoala cu placere si care isi finalizeaza studiile si datorita programelor sustinute de noi, sau cand un dascal are acces la cele mai moderne metode de predare. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara partenerii nostri din societatea civila: Step by Step, Teach for Romania, World Vision Romania, Salvati Copiii, Fundatia Noi Orizonturi, Fundatia Leaders, AVE, precum si fara voluntarii, formatorii, dar si clientii care ne sprijina in campaniile noastre, si carora le multumim”, a spus Cristina Hanganu, Director Comunicare si CSR, Lidl Romania.


Sustinerea educatiei timpurii in scolile din Romania


Alaturi de Centrul Step by Step, Lidl Romania a sustinut promovarea conceptului de educatie timpurie si a beneficiilor pe care le aduce in dezvoltarea copiilor si, prin urmare, a societatii. Astfel, in cei 5 ani de cand Lidl sustine organizatia, peste 5.200 de cadre didactice au beneficiat de cursuri si au participat la grupuri de lucru si sesiuni de formare. in plus, din 2017 si pana in prezent, retailerul a sustinut dezvoltarea si publicarea unor resurse utile pentru promovarea educatiei timpurii in gradinitele si scolile din Romania. in total, resursele au fost distribuite la nivel national intr-un numar de 20.000 de exemplare si accesate online de peste 60.000 de beneficiari.


Reducerea abandonului scolar in comunitatile vulnerabile


De 6 ani, Lidl Romania sprijina organizatia Teach for Romania. Prin activitatea sa, ONG-ul contribuie la dezvoltarea unui sistem educational echitabil, de calitate, in care cadrele didactice se concentreaza exclusiv pe nevoile de educatie ale copiilor din medii vulnerabile. Astfel, prin imbunatațirea competențelor de literație-numeratie ale elevilor, dezvoltarea abilitaților socio-emoționale, precum și prin dezvoltarea abilitaților de leadership și creșterea gradului de motivație pentru invatare, copiii au o sansa reala la un viitor mai bun. De la demararea parteneriatului si pana in prezent, Lidl Romania a sustinut organizatia cu peste 7,5 milioane lei, suma care a fost directionata catre recrutarea, formarea și susținerea unei noi generații de profesori transformationali. Doar anul trecut, prin investitia de 2,5 milioane de lei, au fost sustinuti peste 200 de profesori si alumni ramasi la catedra, din 22 de județe din țara, care au in grija peste 20.000 de elevi. in plus, anul trecut, a fost inaugurat primul birou regional in Moldova, la Iasi, care are ca obiectiv cresterea cu pana la 25% a numarului de cadre didactice din aceasta zona.


si prin sustinerea programului Paine si Maine, demarat impreuna cu World Vision Romania in 2016, Lidl isi propune sa contribuie la combaterea abandonului scolar. Proiectul a avut o evolutie constanta, de la un an la altul, astfel ca, daca in 2016 programul a inceput cu 213 copii, anul acesta sustine aproape 1.500 de copii. in cei 5 ani de activitate, organizatia a oferit o masa calda, dar si ajutor pentru rezolvarea temelor pentru aproape 5000 de beneficiari directi si indirecti, proveniti din 39 de comunitati defavorizate din tara. Mai mult, cu ajutorul financiar oferit de Lidl Romania, World Vision a dotat cu materiale educationale si igieno-sanitare peste 100 de clase din scolile din Romania si a sustinut peste 100 de cadre didactice.


La misiunea de a diminua rata abandonului scolar se alatura si organizatia Salvati Copiii, care prin intermediul sprijinului oferit de Lidl Romania, asigura servicii educationale si sociale pentru copiii din medii defavorizate. Prin fondurile oferite de retailer, organizatia a sprijinit peste 2.500 de copii si parinti din Bucuresti si 9 judete din tara, cu pachete de servicii educationale si sociale, printre care oferirea de rechizite, alimente sau tichete sociale, o masa zilnica pe perioada frecventarii cursurilor precum si tablete, acces la internet sau produse de igiena.


Copiii primesc sprijin pentru a-si gasi vocatia


impreuna cu Fundatia Leaders, retailerul a incurajat 2100 de liceeni din toata tara sa isi descopere vocatia, sa exploreze oportunitati de cariera, dar si sa se implice in activitati comunitare, prin derularea unor programe educationale aplicate, precum Ora de Cariera, Leaders Explore pentru Comunitate. si alaturi de Fundatia Noi Orizonturi, retailerul sustine orientarea profesionala in randul tinerilor din mediul rural. Spre exemplu, anul trecut, sub umbrela „Clubul Meseriilor Rurale” proiect derulat cu sustinerea Ministerului Educatiei Nationale, peste 2000 de elevi din mediul rural, de la gradinita la liceu, din 180 de localitati, au fost implicati activ in actiuni si proiecte prin care au explorat meserii de viitor conectate la patrimoniul local: jurnalist culinar, curator simboluri rurale, organizator de sezatori, designer de produse textile, ghid de natura, ghid de cultura, culegator din flora spontana.


Formarea viitoarelor generatii de cadre didactice


De 3 ani, Lidl Romania sustine primul program de interventie integrata, EduNetworks, program coordonat de AVE (Asociatia pentru Valori in Educatie), care isi propune sa reduca abandonul scolar, absenteismul, analfabetismul functional, precum si sa creasca promovabilitatea la testele nationale si examenul de bacalaureat. Cu fondurile oferite de retailer, anul trecut, peste 48.000 de copii din toata tara au fost sustinuti pentru a continua scoala, cu sprijin de la peste 3700 de profesori care contribuie la aceasta misiune. Mai mult, echipa AVE a sprijinit in anul financiar 2021, 712 directori de scoala din toata tara pentru probele practice din cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor de director.

Inapoi la lista de stiri