Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cicada este o insecta daunatoare plantelor. Poate provoca daune mari cerealelor, legumelor, fructelor si florilor. Extrag sucurile plantelor, reduc productivitatea si chiar distrug complet culturile.

› vrei mai mult

Bancul zilei

"La urmatoarea ninsoare in caz ca se vor bloca drumurile, vom actiona si vom deszapezi doar masinile cu rovinieta valabila.

› vrei mai mult

Elevii brasoveni de la Colegiul Andrei Saguna ajung din nou la NASA!

11 Iunie 2024

Colegiul Andrei Saguna

Brasov, 11 iunie 2023.
Elevii talentati de la Colegiul National Andrei Saguna din Brasov au reusit din nou sa se remarce pe plan international, numarandu-se printre castigatorii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de dezvoltare aerospatiala din lume. Ca urmare a acestei performante, echipa de proiect a ajuns la Conferinta Internationala de Dezvoltare Spatiala (ISDC), organizata de NASA si National Space Society (NSS), la Los Angeles, SUA, in perioada 23-26 mai 2024, pentru a prezenta proiectul LIFEBOAT.


Recunoscut pentru importanta globala, concursul atrage anual zeci de mii de elevi din intreaga lume. Participantii sunt provocati sa proiecteze habitate spatiale, iar castigatorii sunt selectati pentru a-si reprezenta tarile si scolile in fata unei audiente compuse din cercetatori de renume, astronauti, antreprenori si experti de top in domeniul aerospatial.


Echipa Colegiului Andrei Saguna a impresionat nu doar juriul cu proiectul sau inovator si bine fundamentat, ci si aprecierea companiei TotalEnergies Marketing Romania care a sustinut financiar deplasarea elevilor pentru a se alatura elitei mondiale din domeniu la evenimentul de la Los Angeles.


„Suntem extrem de mandri sa ii putem sustine pe acesti tineri talentati care ne reprezinta tara la un nivel atat de inalt. Proiectul lor reflecta creativitate si inovatie si suntem convinsi ca au impresionat la Conferinta Internationala de Dezvoltare Spatiala,” a declarat Didier Grimault, General Manager, TotalEnergies Marketing Romania


Participarea elevilor brasoveni la acest eveniment prestigios este o dovada a excelentei academice si a potentialului enorm al tinerilor din Romania, demonstrand inca o data ca investitia in educatie si sprijinul comunitatii pot deschide porti catre realizari remarcabile la nivel international.

Colegiul Andrei Saguna afis

Inapoi la lista de stiri