Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Intemeietorul statului dac a fost Burebista.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La ora de romana profa sp:
-Vasilescu,cat tia luat eseul?
-1 pag
-Bun.
-Gheorghescu?
-5 pag.
-Perfect!
-Ionescu?
-20.
-Nemaipomenit!
-Bula?
-50.
-Oooo.Ia citeste inceputul!
-Un cal se ducea spre ierusalim.
-Sfarsitul!
-Un cal a ajuns la ierusalim.
-Continutul!
-Tagadam,tagadam,tagadam,tagadam...

› vrei mai mult

Conferinta "Romania in Siguranta", un program national de educatie pentru siguranta rutiera si prim-ajutor

14 Septembrie 2022

Ora de Educatie Rutiera


Asociatia pentru Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabila (DDD) anunta continuarea programului national Romania în Siguranta.Conferinta de bilant si proiectii a avut loc pe 12 septembrie, în cladirea Guvernului Romaniei, în prezenta reprezentantilor din Cabinetul Prim-Ministrului, Ministerului Educatiei, Politiei Romane, Departamentului pentru Situatii de Urgenta si mediului de afaceri. 


Ora de Educatie Rutiera este cel mai mare proiect de educatie rutiera din Romania, iar de la o editie la alta proiectul a crescut atat ca echipa, cat si în dezvoltarea ramurilor acestuia. În total, în 2021-2022, Asociatia EDIT a ajuns la 17.355 prescolari, scolari si liceeni si la 10.000 de adulti care au fost responsabilizati. De asemenea, în cadrul programelor Asociatiei EDIT au fost formate 380 de cadre didactice, au fost construite 5 treceri pentru pietoni cu covor rosu antischit, în parteneriat cu Generali, si s-au desfasurat campanii de informare în 15 judete din tara.


Parte din demersul asociatiei EDIT de a educa publicul în privinta pericolelor rutiere a fost si lansarea campaniei „Leapsa pentru viata”. Scopul campaniei este de a trage un semnal de alarma asupra importantei cunoasterii corecte a manevrelor de prim ajutor, studiile specialistilor aratand ca 70.000 dintre romani mor anual pentru ca nu primesc la timp primul ajutor Cele 7 videouri din campanie, care au în rolurile principale influenceri precum Deliric, Selly, Andi Vasluianu, Marius Manole, Otrava, serban Pavlu, Teo si Costel, pot fi vazute aici: https://www.youtube.com/channel/UC2IWWiWosgqhwU_6EJ452sA/videos.


"Asociatia EDIT a aparut cu scopul de a realiza proiectele necesare pentru comunitate, cu impact si rezultate clare. Ne-am dorit sa construim poduri între oameni, companii si institutii si sa demonstram ca se pot face lucruri bune si în Romania.Chiar daca resursele financiare au fost limitate, aceasta colaborare între stakeholderi a functionat, cu rezultate foarte bune, rezultate ce pot fi scalate la nivel national cu un sprijin financiar adecvat.Noi, Asociatia EDIT, credem ca împreuna, prin implicarea tuturor, fie logistic sau financiar, putem atinge obiectivele propuse si putem pune bazele unui viitor mai sigur", anunta Liviu Zorila, presedintele asociatiei.


Pentru 2022-2023, prin programul "Ora de Educatie RutieraAsociatia EDIT îsi propune sa ajunga în alte 20 de scoli din Sectorul 1 si 3, la 2000 de elevi beneficiari. De asemenea, ne propunem formarea a înca 140 de cadre didactice, 5 treceri pentru pietoni în parteneriat cu Generali si lansarea programului VIA în parteneriat cu TotalEnergies.


Programul national „Romania în Siguranta” nu ar fi fost posibil fara partenerii: Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Generali Romania, Politia Romana, Sixt Group Romania, Academia Titi Aur, Ministerul Educatiei si TotalEnergies Romania.

Inapoi la lista de stiri