Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi vei merge cu familia sau prietenii in parc sau la picnic, respectand, desigur, regulile de igiena si distantare. Acest lucru iti va incarca bateriile pentru saptamana ce urmeaza, chiar daca relaxarea nu mai este cum era odata.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ecaterina a fost prima femeie care a condus Imperiul Rus deschizand calea legala a celor saptezeci de ani (aproape tot secolul al XVIII-lea) de domnie a femeilor in Rusia. Toate au continuat politica lui Petru I pentru modernizarea Rusiei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

nvatatoarea verifica daca elevii si-au facut temele pt acasa.
- Gigele, ti-ai facut tema?
- Nu!
- Stai jos ai nota 4! Dar tu Ionele?
- Mi-am uitat caietul acasa.
- Stai jos, nota 4. Si tu Bulisor?
- N-am facut-o, pentru ca fratele meu s-a intors de la inchisoare...
- Aha, vrei sa ma sperii cu el?!! Stai jos, nota 6!

› vrei mai mult

Ce sa nu faci atunci cand vorbesti in engleza

27 Iulie 2023

Invata engleza cu Burlington English

Daca iti doresti sa avansezi in cariera, sa calatoresti mai mult international, ori sa aplici la o scoala in strainatate, sunt multe sanse ca aceste lucruri sa se indeplineasca daca stii sa vorbesti limba engleza. Tocmai de aceea, limba engleza a devenit indispensabila in ultimii ani. De asemenea, fiind la mare cautare, si modalitatile de a o invata sunt extrem de diversificate. De exemplu, poti apela oricand la un curs de engleza online. Invata engleza cu Burlington English, devino fluent si imbogateste-ti cunostintele.


Cu toate acestea, atunci cand vorbesti in engleza, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le eviti pentru a-ti imbunatati comunicarea si a-ti pastra profesionalismul. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le ocolesti:

1. Incearca sa nu ai un limbaj vulgar sau nepotrivit: Fii constient de cuvintele si expresiile pe care le folosesti in engleza si asigura-te ca sunt adecvate si respectuoase. Nu folosi limbajul vulgar sau ofensator, deoarece poate afecta relatia si reputatia ta.

2. Nu te concentra doar pe accent: Accentul tau in engleza poate fi diferit de cel al vorbitorilor nativi si asta este in regula. Important este sa fii clar si usor de inteles. Nu te ingrijora prea mult despre accentul tau si concentreaza-te mai degraba pe pronuntie, gramatica si vocabular corect.

3. Nu fii prea rapid sau prea incet in vorbire: Mentine un ritm de vorbire adecvat, astfel incat interlocutorii sa te poata urmari si intelege. Evita sa vorbesti prea rapid, ceea ce poate face ca mesajul tau sa fie confuz. La fel, nu vorbi prea lent, ceea ce poate duce la pierderea interesului interlocutorului.

4. Fereste-te de utilizarea excesiva a „umm”, „uh” sau „like”: Aceste cuvinte de umplutura pot aparea in discursul nostru atunci cand suntem nerabdatori sau ne gandim la urmatoarea fraza. Incearca sa eviti utilizarea lor excesiva si sa ramai cat mai clar si coerent in exprimare.

5. Nu intrerupe in mod constant: Ascultarea atenta este la fel de importanta ca si vorbirea in engleza. Incearca sa nu intrerupi in mod constant interlocutorii in timpul conversatiilor si ofera-le timpul necesar pentru a-si exprima ideile si opinii. Asteapta sa se termine fraza sau randul lor si apoi reactioneaza in mod adecvat.


6. Nu te baza exclusiv pe traducerea literala: In timpul vorbirii in engleza, incearca sa te gandesti in limba respectiva si sa eviti traducerea literala a cuvintelor sau expresiilor din limba ta materna. Invata sa te gandesti direct in engleza pentru a te exprima mai fluid si autentic.


7. Evita vorbirea in exces sau monologurile lungi: In timpul conversatiilor, asigura-te ca nu acaparezi intreaga discutie sau ca nu monopolizezi vorbirea. Asculta si raspunde in mod echilibrat si ofera si celorlalti sansa de a se exprima.


8. Nu presupune ca vorbitorii nativi te vor corecta: Desi multi vorbitori nativi pot fi dispusi sa te ajute si sa-ti corecteze greselile, nu presupune ca vor face acest lucru in mod constant. Este responsabilitatea ta sa-ti imbunatatesti abilitatile de comunicare si sa cauti feedback atunci cand este necesar.


9. Nu te descuraja de la greseli: Greselile fac parte din procesul de invatare si sunt o oportunitate de a invata si de a te imbunatati. Nu te descuraja de la a vorbi in engleza din cauza fricii de a face greseli. Fii deschis la feedback si foloseste greselile ca pe oportunitati de invatare.


10. Nu inlatura practica si expunerea la limba: Pentru a deveni fluent in engleza, este important sa practici si sa te expui la limba in mod constant. Evita situatiile in care trebuie sa vorbesti sau sa folosesti engleza si angajeaza-te activ in conversatii, citire si ascultare pentru a-ti dezvolta abilitatile de comunicare.


Retine ca greselile sunt naturale si ca dezvoltarea abilitatilor lingvistice necesita timp si efort. Continua sa practici, sa inveti si sa fii deschis la imbunatatire si vei observa progrese in vorbirea ta in engleza.

Inapoi la lista de stiri