Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai luminos oras vazut din spatiu este Las Vegas.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O doamna intra in farmacie si cere arsenic.Farmacistul intreaba:
-Doamna dar la ce va trebuie arsenicul?
-Da sa-l omor pe sotul meu!
-Doamna nu pot sa va vand arsenic pentru acest motiv, imi pare rau, spune farmacistul.
Atunci doamna scoate din geanta o fotografie cu sotul ei care face dragoste cu farmacista la care acesta spune:
-Ah scuzati-ma n-am stiut ca aveti si reteta.

› vrei mai mult

Ce ar trebui sa stiu despre catalogul electronic?

02 August 2022

Catalogul electronic

Anul scolar 2022-2023 vine cu o multime de schimbari. Nu vom mai avea nici semestre, nici trimestre, ci module. Nu vom mai avea teze, ci evaluari. Si nici macar cataloagele nu vor mai fi ce au fost: de acum vom avea catalogul eletronic. Acolo se vor trece rezultatele evaluarilor, iar apoi cataloagele vor fi tiparite, inregistrate si arhivate la secretariatele scolilor.


Despre cataloage electronice in scoli se tot vorbeste de cativa ani. De prin 2018, mai exact. Proiectul ar costa vreo 42 de milioane de euro si ni se spune ca acest pas spre digitalizarea invatamantului este esential.


De cand se vor folosi cataloage electronice


Profesorii nu vor mai intra in clasa cu catalogul acela vechi sub brat, ci cu un gadget de pe care vor accesa catalogul electronic. Ministrul Sorin Cimpeanu a spus ca este obligatorie aceasta trecere si ea se va face de la 1 septembrie 2022. Dar doar in unele scoli, pentru inceput.


In noul Regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP) este prevazuta folosirea cataloagelor electronice in scolile pilot. Anul trecut au fost 248 de scoli si ramane de vazut cate vor fi pe lista anul acesta.


Cum functioneaza catalogul electronic


Nota si data vor fi trecute in catalogul electronic si stocate in document, iar la finalul anului scolar datele din fiecare unitate de invatamant vor fi tiparite, inregistrate si arhivate prin secretariatele scolilor.


Pana la implementarea catalogului electronic in toate scolile, in cele mai multe se va merge in continuare pe varianta clasica: note si calificative trecute in catalogul fizic, cu cerneala albastra.


Licitatia pentru Catalogul electronic ar fi trebuit lansata in prima jumatate a anului 2022, insa acest lucru nu s-a intamplat. Parte a Sistemului Informatic de Management al Scolarizarii, Catalogul electronic ar trebui sa permita gestionarea online a notelor si absentelor, date ce ar urma sa poata fi accesate si de parinti.


Derularea acestor proiecte si realizarea obiectivelor propuse fac parte din Strategia Guvernului Romaniei de digitalizare a invatamantului. Concret, vor sa ne modernizam la nivel de scoli, sa intram in randul lumii, sa se faca pasul spre examenele date pe tableta si spre corectarea digitalizata, insa totul pare sa mearga de nota 4, cu indulgenta.

Vom avea si catalog electronic?

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri