Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Bula la scoala.Il intreba invatatoarea:
-I-a zi ba Bula, ce faci cand pleaca vaporul?
-Nu stiu
-Dar cand se ineaca un copil?
-Nu stiu
-Dar cand se bat doi copii?
-Nu stiu
-Dar cand e coada la paine?
-Nu stiu
-Maine daca nu sti sa raspunzi,iti dau 4
Se duce Bula la tac-so si-l intreaba,iar el ii raspunde:-Cand pleaca vaporul scoti batista si faci la revedere,cand se ineaca un copil sari dupa el si-l scoti la mal,cand se bat 2 copii ii desparti,iar cand e coada la paine iti astepti si tu randul.A doua zi:
-I-a zi bula ce faci cand pleaca vaporul?
-Sar dupa el si-l scot la MAL
-Dar cand se ineaca un copil?
-Scot batista si fac la revedere
-Dar cand e coada la paine?
-II despart
-Si cand se bat 2 copii?
-Mi-astept si eu randul

› vrei mai mult

Cultura generala

In fiecare an cad pe suprafata terestra in jur de 1000 de tone de praf cosmic.

› vrei mai mult

Ce ar trebui sa stiu despre catalogul electronic?

02 August 2022

Catalogul electronic

Anul scolar 2022-2023 vine cu o multime de schimbari. Nu vom mai avea nici semestre, nici trimestre, ci module. Nu vom mai avea teze, ci evaluari. Si nici macar cataloagele nu vor mai fi ce au fost: de acum vom avea catalogul eletronic. Acolo se vor trece rezultatele evaluarilor, iar apoi cataloagele vor fi tiparite, inregistrate si arhivate la secretariatele scolilor.


Despre cataloage electronice in scoli se tot vorbeste de cativa ani. De prin 2018, mai exact. Proiectul ar costa vreo 42 de milioane de euro si ni se spune ca acest pas spre digitalizarea invatamantului este esential.


De cand se vor folosi cataloage electronice


Profesorii nu vor mai intra in clasa cu catalogul acela vechi sub brat, ci cu un gadget de pe care vor accesa catalogul electronic. Ministrul Sorin Cimpeanu a spus ca este obligatorie aceasta trecere si ea se va face de la 1 septembrie 2022. Dar doar in unele scoli, pentru inceput.


In noul Regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP) este prevazuta folosirea cataloagelor electronice in scolile pilot. Anul trecut au fost 248 de scoli si ramane de vazut cate vor fi pe lista anul acesta.


Cum functioneaza catalogul electronic


Nota si data vor fi trecute in catalogul electronic si stocate in document, iar la finalul anului scolar datele din fiecare unitate de invatamant vor fi tiparite, inregistrate si arhivate prin secretariatele scolilor.


Pana la implementarea catalogului electronic in toate scolile, in cele mai multe se va merge in continuare pe varianta clasica: note si calificative trecute in catalogul fizic, cu cerneala albastra.


Licitatia pentru Catalogul electronic ar fi trebuit lansata in prima jumatate a anului 2022, insa acest lucru nu s-a intamplat. Parte a Sistemului Informatic de Management al Scolarizarii, Catalogul electronic ar trebui sa permita gestionarea online a notelor si absentelor, date ce ar urma sa poata fi accesate si de parinti.


Derularea acestor proiecte si realizarea obiectivelor propuse fac parte din Strategia Guvernului Romaniei de digitalizare a invatamantului. Concret, vor sa ne modernizam la nivel de scoli, sa intram in randul lumii, sa se faca pasul spre examenele date pe tableta si spre corectarea digitalizata, insa totul pare sa mearga de nota 4, cu indulgenta.

Vom avea si catalog electronic?

Redactia clopotel.ro


Inapoi la lista de stiri