Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


In aceasta zi o sa descoperi ca faci anumite lucruri gresite in grupul tau de prieteni. Daca situatia devine tensionata, nu strica sa iti ceri scuze si sa fii mai atent/a pe viitor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Broasca raioasa verde (Bufo viridis) este o broasca folositoare consumand multe coleoptere (gandaci de Colorado etc.) si coropisnite daunatoare agriculturii. In Romania, specia este protejata prin legea 13 din 11 martie 1993. In urma ochilor, pe cele doua laturi ale cefei, se afla doua glande mari si proeminente care secreta venin ce este folosit ca un mijloc de aparare impotriva rapitorilor

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un baietel nu putea sa adoarma.Tatal lui,dupa ce a stins lumina,i-a spus sever:
<br />
-Dormi!
<br />
-Taticutule,aprinde lumina macar in bucatarie,ca nu vad sa dorm...

› vrei mai mult

25 de proiecte inovatoare merg mai departe in etapa a II-a a competitiei Solve for Tomorrow organizata de Samsung Romania

06 Decembrie 2023

Solve for Tomorrow

• 313 idei au fost inscrise in cea de-a treia editie a competitiei Solve for Tomorrow.

• Editia din acest an este organizata de Samsung Electronics Romania in parteneriat cu Junior Achievement Romania, cu sprijinul Google Romania si Impact Hub Bucharest.

• Categoria de concurs in care au fost inscrise cele mai multe proiecte este Mediul Inconjurator.


Samsung Romania a anuntat cele 25 de proiecte selectate pentru a participa in cea de-a doua etapa a competitiei nationale Solve for Tomorrow pentru elevii de liceu.


Dupa ce in primele doua editii au fost inregistrate peste 600 de idei inovatoare, in cadrul celei de-a treia editii, 313 proiecte au fost inscrise. Dintre acestea, 212 proiecte au fost inscrise in echipa, in timp ce 101 au fost inscrieri individuale. In ceea ce priveste categoriile de concurs, categoria in care au fost inscrise cele mai multe proiecte a fost Mediul Inconjurator, cu 109 proiecte, urmata de categoria Educatie cu 98 de proiecte. In categoria Dezvoltare Sustenabila au fost inscrise 68 de proiecte, iar in Diversitate si Incluziune Sociala 38 de proiecte.


Proiectele au fost jurizate pe baza unor criterii atent definite:

• justificarea nevoii pe care participantul doreste sa o adreseze,

• justificarea solutiei propuse in raport cu nevoia identificata,

• abordarea inovatoare si realista, precum si

• modul in care este valorificata utilizarea tehnologiei in cadrul solutiei propuse.


Juriul celei de-a treia editii Solve for Tomorrow este format din Marinica Stoian (Inspector General in cadrul Ministerului Educatiei), Simona Panait (Marketing Director Romania si Bulgaria, in cadrul Samsung Electronics), Loredana Poenaru (Education Director, Junior Achievement Romania), Oana Bulexa (Managing Director MSL The Practice), Sorin Sfetcu (Industry Manager Google Romania) si Vlad Craioveanu (CEO Impact Hub Bucharest).


„Generatia Z se remarca prin implicarea activa in combaterea schimbarilor climatice, promovarea diversitatii si incluziunii sociale, dar si prin creativitatea lor in abordarea problemelor care afecteaza bunastarea societatii. Obiectivul competitiei Solve for Tomorrow este acela de a incuraja tinerii sa produca schimbarea pe care si-o propun, iar noi, cei din cadrul Samsung, ne bucuram sa facem impreuna cu ei pasii catre schimbare. Solve for Tomorrow este o competitie unica, dezvoltata pe baza expertizei globale pe care o are compania noastra si imbinata cu know-how-ul local. Suntem incantati sa impartasim din experinta noastra si sa incurajam si anul acesta tinerii sa fie indrazneti si sa transforme lumea, idee cu idee.”, Simona Panait, Marketing Director Romania si Bulgaria, in cadrul Samsung Electronics.


In etapa a II-a a competitiei, participantii vor beneficia de sesiuni de mentorat coordonate de Samsung Romania in parteneriat cu Junior Achievement Romania si vor invata despre Sustainable Design Thinking, o metoda ce aduce impreuna ideile creative, gandirea inovatoare si solutiile indraznete pentru a produce o schimbare in societate.


“Solve for Tomorrow ne creeaza si in acest an ocazia de a-i descoperi pe acei tineri determinati sa contribuie la un maine mai sustenabil si la dezvoltarea unor comunitati responsabile si incluzive. Cele 25 de proiecte selectate pentru etapa a doua ne-au impresionat prin gradul de complexitate, originalitatea modului de utilizare a tehnologiei, dar si prin diversitatea problemelor sociale pe care tinerii le-au vizat prin ideile propuse.”, Loredana Poenaru, Education Director Junior Achievement Romania.


Calendarul competitiei Solve for Tomorrow 2023 - 2024, etapa a II-a:

 Anuntarea participantilor selectati pentru etapa a II-a pe site-ul competitiei – 20 noiembrie 2023

 Validarea participantilor selectati pentru etapa a II-a – 20-24 noiembrie 2023

 Desfasurarea atelierelor de Design Thinking – online – 27 noiembrie – 14 decembrie 2023

 Participantii lucreaza la dezvoltarea ideilor in Competitie – online – 28 noiembrie – 20 decembrie 2023

 Desfasurarea atelierelor de antreprenoriat – online – 15-22 ianuarie 2024

 Desfasurarea sesiunilor de mentorat – online
• Sesiunea I: 11 – 15 decembrie 2023
• Sesiunea II: 29 ianuarie – 7 februarie 2024

 Eveniment Demo Day – online – 22 februarie 2024


 Finala Competitiei – eveniment hibrid – 29 februarie 2024

Inapoi la lista de stiri