Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi e o zi deosebita pentru tine. Orice ar fi, nu trebuie sa lasi nimic sa-ti afecteze moralul.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Albert Einstein s-a nascut intr-o familie de origine evreiasca. A renuntat in doua randuri la cetatenia germana, prima data ca sa scape de serviciul militar si a doua oara pentru ca intrase in conflict cu noua putere nazista. A parasit tara, drept pentru care, regimul nazist i-a retras cetatenia. A obtinut cetatenia elvetiana, iar in 1933 a emigrat in SUA primind si cetatenia americana in 1940.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-De ce mananca negri doar ciocolata alba?
-Sa nu-si manance si degetele

› vrei mai mult

10 elevi vor reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Robotica 2022

28 Iunie 2022

Echipa robotica liceu „Zinca Golescu” din Pitești

O echipa de 10 elevi de clasa a VIII-a din cadrul C.N. „Zinca Golescu” din Pitesti va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Robotica 2022, organizat în Brazilia. Participarea vine ca urmare a obtinerii titlului de vice-campioni la Competitia Nationala de Robotica de anul acesta, unde au prezentat un proiect cu tema „Transportul Eco/Green”.


Echipa „TehnoZ Lightning Bolts” va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Robotica „Sesi First International Open”, ce va avea loc la Rio de Janeiro, între 05-07 august 2022. La aceasta competitie internationala va participa un numar de aproximativ 100 de echipe selectate dintre 35,000 de echipe la nivel mondial, fiecare dintre acestea avand ca scop expunerea la cel mai înalt nivel a unor roboti unici si a proiectelor lor complexe.


Timp de aproximativ 6 luni, echipa romaneasca a fost implicata în cercetare, rezolvare de probleme, programare si inginerie. Membrii echipei au construit si programat un robot LEGO® Education SPIKE™ Prime care îndeplineste cat mai multe misiuni pe plansa de joc si au dezvoltat un proiect de cercetare al carui obiectiv a fost identificarea si rezolvarea unei probleme din lumea reala, conform tematicii sezonului.


Anul acesta, elevii din Pitesti au participat pentru prima data la competitia nationala de robotica „First Lego League Challenge 2022”*, unde au obtinut premiul al II-lea. În cadrul competitiei nationale, acestia au ales ca tema „Transportul Eco/Green”, respectiv optimizarea transporturilor de marfuri cu beneficii în ceea ce priveste siguranta si confortul soferului, mediul si mentinerea bunurilor transportate într-o forma cat mai buna.


Anul acesta echipa a obtinut titlul de vice-campioni nationali si, astfel, ne-am calificat la concursul Sesi First Lego League International Open Brazil, rezultat care ne-a mobilizat si ne-a responsabilizat. Cred ca cel mai mult la acest succes a contribuit entuziasmul elevilor, dar a fost important ajutorul tuturor celor implicati. Acum avem o responsabilitate mai mare si am înteles ca susținerea sponsorilor este indispensabila. Ne bucuram din suflet ca am gasit întelegere si apreciere din partea multor oameni si am putut sa acoperim deplasarea în Brazilia, aceasta fiind costisitoare”, a declarat Gratiela Ghiordunescu - Profesor Informatica si Coordonator proiect.


Roweb sustine echipa de robotica în drumul sau spre succesul mondial


Roweb, companie locala de software development, s-a alaturat eforturilor de sustinere a echipei „TehnoZ Lightning Bolts” si va oferi sprijin financiar pentru cheltuielile de deplasare, cazare si echipamente pe perioada desfasurarii concursului mondial.


Cu totii ne dorim profesionisti bine pregatiti, capabili sa sustina provocarile de astazi din piata muncii. Pe de alta parte, este si responsabilitatea noastra, a jucatorilor din mediul privat, sa îi încurajam si sustinem în dezvoltarea competentelor, mai ales tinerilor cu potential real care demonstreaza determinare si dorinta de a se dezvolta. Din pozitia de profesor, am avut ocazia sa intalnesc elevi cu un potential remarcabil. Este unul dintre beneficiile predarii: sa vezi nu doar ce este elevul din fata ta, ci mai ales cat de departe poate ajunge”, a declarat Viorel Costea, co-fondator & CEO Roweb.


Aceasta initiativa vine ca o completare a demersului Roweb de sustinere a educatiei, o arie ce reflecta valorile companiei în directia „For the love of programming”. Printre proiectele desfasurate de-a lungul timpului în acest segment se numara si participarea la dezvoltarea de laboratoare în facultatile de profil din Craiova si Pitesti si donarea de echipamente IT catre acestea.


*FIRST LEGO League Challenge este un program dedicat copiilor si tinerilor (9-16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinanta a stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii. Printr-o abordare practica, distractiva si captivanta, Participantii la FIRST LEGO League Challenge dezvolta abilitati de rezolvare a problemelor din lumea reala în cadrul unui program global de robotica, ce îi ghideaza si ajuta pe elevii si profesorii de astazi sa construiasca împreuna un viitor mai bun Competitia se bazeaza, în mare parte, pe lucrul în echipa si pe activitatile la care membrii acesteia iau parte în decursul unui sezon


 


###


Despre Roweb


Roweb este o companie romaneasca ce se pozitioneaza ca software house – dezvolta solutii de business end-to-end (de la consultanta, la arhitectura, dezvoltare, implementare, design, QA, etc.), prin echipe dedicate.


Roweb s-a lansat sub conceptul actual în anul 2004, a mizat pe clienti din piata internationala si a înregistrat un proces de crestere organica, de aproximativ 20% pe an. Principalii clienti din portofoliul Roweb sunt din Europa (UK, Danemarca, Belgia, Olanda, Elvetia, Germania, etc.), USA, Orientul Mijlociu si Romania, jumatate din cifra de afaceri venind din colaborarile cu firme din UK, iar top industrii deservite sunt: recrutare & HR, finante & asigurari, imobiliare, turism & ospitalitate, retail/e-Commerce.


În prezent, compania numara peste 130 de angajati, dintre care peste 80% ingineri software, cu un nivel ridicat de expertiza. Roweb are birouri în Pitesti (HQ), Bucuresti si Craiova si angajati care lucreaza remote si din alte orase din tara. În 2022, compania vizeaza deschiderea unui birou în Londra.

Inapoi la lista de stiri