Provocarile sunt bune sau rele?

18 februarie 2022, 08:17

provocari

Tot mai multi colegi obisnuiesc sa accepte fel si fel de provocari vazute pe net, iar tu nu stii in ce tabara sa te pozitionezi? Probabil ii vezi cum se distreaza in pauze jucand „moneda ruseasca” sau alte jocuri populare pe retelele de socializare. Poate chiar ai acceptat si tu provocarea. Dar provocarile sunt bune sau rele? Si cum faci diferenta intre ele.

Moneda ruseasca” este, probabil, un joc foarte popular si la tine in scoala. E cel mai recent exemplu de provocare intre copii. Daca l-ai jucat, stii probabil deja ca e al naibii de dureros. Daca nu l-ai jucat, dar te tenteaza, ar fi bine sa te uiti atent la ranile de pe mainile colegilor care te tot provoaca sa intri si tu in joc. Asta este o provocare rea! Nu doar ca „distractia” vine la pachet cu durere si bube urate, dar nici macar nu vei putea sa le ascunzi de parinti, care cu siguranta vor lua masuri, mai ales ca probabil au vazut si ei la televizor ce inseamna acest „joc”. Daca pe ei nu ii crezi, iti spunem noi ca nu ar strica putin spirit de conservare. Pentru 5 minute de distractie in pauza nu merita sa risti sa te alegi cu infectii urate si sa ramai cu semne pe viata pe maini. Mai ales daca esti si fata si la un moment dat o sa te preocupe foarte mult aspectul mainilor tale!

Cand este o provocare rea?

Raspunsul e simplu: orice joc, competitie, distractie care poate aduce durere, boala, pedepse, regrete este mai bine sa fie evitate. Va puneti in minte sa chiuliti in grup? Ganditi-va inainte la consecinte! Vreti sa vedeti cine are curaj sa sara dintr-un copac sau dintr-un leagan in parcul in care ramaneti dupa ore? Gandeste-te si dincolo de nevoia de a-ti demonstra curajul si incearca sa iti imaginezi o aterizare nereusita si accidentele care se pot intampla: o fractura, o lovitura urata la cap. Merita?

Vreti sa va distrati „agatand” pe net? Flirtul, la o anumita varsta, este normal si tentant. Insa ganditi-va si cine poate fi de cealalta parte, daca aveti siguranta ca vorbiti cu persoana cu care credeti voi ca vorbiti sau daca in spatele unei fotografii se poate ascunde altcineva. Te „provoaca” cineva sa ii trimiti poze indecente? Spune-le imediat parintilor! Ei vor sti cu siguranta ce au de facut!

Care sunt provocarile bune?

In general o provocare buna nu prezinta prea mult interes la inceput. Ce poate fi atat de distractiv intr-o competitie care presupune, de exemplu, sa inveti ceva? Ai tendinta sa spui „pas” din prima.

Exemple de provocari bune sunt multe: hai sa vedem cine invata mai repede o poezie; hai sa vedem cine pronunta corect cuvinte complicate sau cine le silabiseste mai bine; hai sa vedem cine rezolva mai repede si corect un test la matematica. In general provocarile bune sunt offline, nu online; ele implica socializare adevarata si chiar ramai cu ceva in urma lor.

provocari online

O provocare buna este cea de care vei fi mandru si peste o luna sau peste doi ani si daca iti este greu sa iti imaginezi cum vei vedea asta atunci, poate ar fi bine sa te mai gandesti. Daca ai dubii, si in acest caz poti discuta cu parintii sau cu un frate, ori un var mai mare de care esti apropiat. Cu siguranta iti vor spune parerea lor sincera si te vor ajuta sa faci mai usor diferenta intre provocarile bune si cele rele.

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Potrivit oaselor fosilizate, recent descoperite, Spinosaurus a fost cel mai mare dinozaur carnivor, mai mare chiar decat Tyrannosaurus rex. Vertebrele lungi de pe spatele sau erau acoperite probabil cu piele, formand un fel de creasta.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Vine indraznetul acasa beat.
Sotia il intalneste in prag cu o tigaie in mana.
La care indraznetul: -Du-te si te culca, nu imi e foame!

› vrei mai mult